Marina (ĆOSIĆ) MIRKOVIĆ: Ne mislim da je lepota presudna, ali je uvek poželjna

Prelepa mlada glumica – čest je kompliment javnosti upućen ka glumici Marini (Ćosić) Mirković. Marina je svoju opštu prepoznatljivost stekla po ulogama u serijama „Istine i laži“ (Sofija), „Senke nad Balkanom“ (Kosa) kao i u filmovima poput „Zona Zamfirova 2“ (Kalina) i „Troje“ (Vera).

U okviru ZOOMER kampanje povodom 16 dana aktivizma, Marina je nominovana kao ličnost koja je svojim radom i zalaganjima obeležila 2023. godinu. Tim povodom, sa Marinom sam razgovarao o glumi, lepoti i komentarima na račun izgleda, kao i dojenju u javnosti.


🟡 Poznato nam je da ste se kao tinejdžerka bavili glumom u Studiju glume „Maska“. Glumu ste diplomirali na FDU u klasi Srđana Karanovića. Kako je počela Vaša zainteresovanost za glumu?

Od 7 godine života sam na sceni, bavila sam se modernim baletom godinama pre glume, a kažu mi roditelji i svi koji su me viđali kao malu, da sam pokazivala afinitete prema imitacijama i glumi. 🙂

🟡 U jednom intervjuu izjavili ste da od uzbuđenja niste „na prvu“ shvatili da ste dobili poziv za ulogu u seriji „Ubice mog oca“, već ste mislili da se radi o pozivu za „Senke nad Balkanom“. Da li ste se razočarali? Kako sa ove vremenske distance gledate na projekat „Ubice mog oca“?

Ovo mi je jako smešno s obzirom da sam igrala u obe serije. Da, uopšte nisam skontala iz prve koji je projekat u pitanju, jer sam već zaboravila da sam bila na kastingu. Ponosna sam na svaku svoju ulogu i projekat koji sam radila, radujem se svakom novom.

Fotografija: Marina Lopičić

🟡 Šta biste Vi sada poručili početnicima u svetu glume, kakav savet bi im dali?

Da se opuste dok studiraju, da prihvate svaki „loš“ ispit kao priliku da izvuku pouku i lekciju, kako bi im posle u životu i poslu bilo lakše, ali da se ne bedače ako je prošao ispit loše, nego sportski prihvate i nastave dalje.

🟡 Trenutno vlada ogromna produkcija serija na domaćoj sceni. Da li imate Vaše favorite? Da li biste želeli da dobijete ulogu u nekoj od njih?

Tip serije kao što je serija „Deca zla“ – inače i favorit – je nešto što bih u budućnosti volela da radim.

🟡 Iako važite za jednu od najlepših glumica na balkanskoj sceni, s vremena na vreme na društvenim mrežama dobijate pogrdne komentare na račun Vašeg izgleda, oblačenja, itd… Kako gledate na takve komentare? Da li Vas dotiču? Da li izgled može biti presudan u Vašem poslu?

Hvala na lepim rečima. Lepo je uvek čuti lepo o vama da neko misli, ali opet nije nešto što život znači. Nisam ja zaslužna za tu sitaciju, to je dobijeno rođenjem, kao dar i breme u isto vreme. Ne smetaju mi „negativni“ komentari, baš zato što je lepota, stil, prilično subjektivna stvar, i zavisi od posmatrača. A davanje negativnih komentara na društvenim mrežama je veliki problem tog pojedinca, pa me to zaista ne potresa. Ne mislim da je presudna lepota za bilo koji aspekt života, ali je uvek poželjna, nekako.

🟡 Kovid period mnogi će pamtiti po nošenju maski i rukavica i policijskom času. Za Vas, taj period je ipak bio veoma „turbulentan“. U istom danu ste objavili veridbu i udaju, a nedugo zatim i trudnoću. Kako je izgledalo Vaše venčanje, imajući u vidu sve okolnosti u kojima ste se našli? Kako ste izneli trudnoću za vreme pandemije korona virusa?

Meni lično je pandemija bila period najboljeg odmora u životu, ni malo mi nije bilo turbulentno. Baš naprotiv, bilo mi je life changing onako kako sam i želela za sebe 😂.

🟡 Kakav stav imate prema dojenju dece u javnosti? Koliko je dojenje važno za sve žene (majke) i decu? Da li žene imaju strah od dojenja u javnosti? Kakvu poruku biste poslali ženama koje su skoro postale mame?

Moj stav je da dete treba da jede kad je gladno, kome smeta, neka ne gleda. Ko voli u privatnosti da doji, treba da se obezbedi mesto, kome nije problem, može da bude gde god što se mene tiče, a mene i drugih to i ne treba da se tiče, nego samo mame i bebe.

🟡 Kako komentarišete trenutno političko stanje u Srbiji? Da li ste zadovoljni kvalitetom života u Srbiji?

Ne komentarišem politiku, ionako je sve previše jasno i vidljivo.

🟡 Za kraj, da imate priliku da pošaljete poruku svim građanima_kama u Srbiji, šta bi to bilo?

Svim ljudima, bilo gde, imam da poručim da budu ljubav koja im je potrebna, da budu podrška za druge koju žele za sebe, i da budu prvi koji će na sebi primetiti grešku i promeniti ono što žele da promene kod drugih.

Naslovna fotografija: Instagram/@marinacosic&@pilezutophotography

Darko Gligorijević
Darko Gligorijević
Polu poljoprivrednik, polu čovek koji piše tekstove.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još