Leksikon s2:ep7 / Miloš Savić – Pozitivna terapija

Kažu da je znatiželja može biti i dobra i loša. A obični ljudi, naizgled, mogu biti izvor inspiracije, ali i prelepih jednostavnih priča. Evo još jedne naizgled obične, emotivne i poprilično svesne osobe, koju upoznajemo sa Leksikonom.

Kafa, šetnja, shopping mall ili pivo. Nije važno mesto ni vreme, već onaj osećaj koji mi lično svaka nova ispisana stranica Leksikona, napravi.

Rock n’ roll je stil života.”

Počinjem ovom Miloševom rečenicom budući da se nekako kroz čitav razgovor ona provlačila.

Da očekujem šarolikost u životima ljudi sa kojima pričam, ne krijem. Kao što rekoh: „Svi mi imamo neku priču, samo je bitno da je naspram nas osoba, koja ume da čuje istu.”

Za početak koga Miloš ima u životu: „Imam mlađu sestru i još mlađeg brata. Ja sam najstarije dete. Sestra se igrom slučaja bavi istim poslom kao i ja. Muzikom, samo drugom vrstom, ona je DJ. Brat je kuvar. Iako mlad, već vrlo uspešan u svom poslu, šef kuhinje je. Ja sam da kažem izrod.”, kaže kroz smeh.

Ne bih se složila sa tim, obazirući se na širok spektar interesovanja.

Kada kažem izrod, mislim baš na tu raznolikost profesija kojim se bavim. Bavim se pevanjem, plesom i glumom. Fora je u tome što brzo menjam mesta. Nisam nigde stacioniran. U stanju sam da odem od kuće, isključim telefon i ne javljam se nikome„, dodaje.

Prva ljubav je bio ples. Trenirao je latino i standardni. Nakon toga ga je „zeznula” kubanska salsa, kojaje postala strast. U samom plesu imao je vrlo zavidna postignuća, pa je neko vreme bio i instruktor istog u Americi. Kao krunu, otvorio je svoju školu, koja nažalost trenutno ne radi, ali postoje naznake da će se otvoriti ponovo.

Sa Milošem se priča nadovezuje jedna na drugu. Prvi nastup benda Pozitivna terapija, održao se u noćnom klubu koji je svojevremeno držao. 

„Prva svirka benda, sa nekim nakrpljenim repertoarom od 16 pesama, razvučenim na dva sata je bila iznenađujuća za ceo bend. Odlično je prošla kod publike. Postavka benda nije od početka ista, ali evo trajemo vec sedam i po godina”, dodaje.

Prva pesma je otvorila mnoga vrata, iako smatra da je glupa, kao i sve što sam uradi. Ipak nastup u udarnom terminu na Beer fest-u, gostovanja po raznim emisijama i na radio stanicama nisu zanemarljivi. Nastupi su bili malo ređi zbog korone, ali svi se raduju novim.

Da je rock n’ roll stil života, sa vrlo konstruktivnim objašnjenjem dokazuje.

„Ova mala rečenica je mnogo široka za objašnjenje. Sve u svemu, mnogi o samom tom stilu imaju određene predrasude, poput onih to su narkomani ili sekta. Međutim, bunt je nešto što ne dozvoljava sistemu da upravlja nad nama„, objašnjava mi i dodaje da muzika treba da edukuje mlade i da ih uči pravim vrednostima.

Ono što mi je i sada cilj, a smatram da su to nekadašnji muzičari i umetnici radili, jeste taj čin promene. Izlaženje iz zone komfora. Ne slepo prilagođavanje sistemu. Ne kažem da ću u tome uspeti. Ali dovoljno je da okrenem par glava”, zaključuje.

Čini mi se da je ovo Zoomerovcima poznato.

A kako je bend dobio ime?

Stefan je predložio Innocent smiles. Pošto želimo da lečimo pozitivnom energijom, dođosmo do Pozitivne terapije”, priseća se.

Gluma je uporedo bila deo života. Uglavnom ona pred kamerom, sa par manjih uloga. Uklapanje ovih profesija ima smisla, budući da sve spadaju u umetničko izražavanje. 

Ja sam nekako odabrala trash mesto koje sam smatrala da će biti po meri jednog rokera. Pijuckanje piva u pub-u. Iako se meni oduvek činilo da rokeri imaju neku svoju vrstu ljudi, Miloš me kao i njegov imenjak, prvi počasni član Leksikona, uverio da stvari nisu uvek crno bele.

Predlaže da jednom i on mene intervjuiše. I ostavlja mi lepo iznenađenje u 8. pitanju.

Kako bih zatvorila još jednu priču, sve prateće elemente ove moje rubrike, po defoltu rutinski izvodim svaki deo. Rastajemo se, za sada, uz osmeh i high five.

Svirku, obećavam, posećujem čim se ukaže prilika, jer Miloš uz Pozitivna terapiju obećava lud provod. 

Do ponovnog viđenja, zračite nam pozitivno.

🍻


Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još