Leksikon s2:ep18 / Uroš Milić

Poželeti da saznaš životnu priču ponekad podseća na nemoguću misiju. Leksikon je te nemoguće misije pretvarao u moguće. Barem iz dosadašnjeg iskustva.

Život je putanja, isprepletana mnogim putevima. Svaki put donese novo iskustvo. U današnjem Leksikonu, svoju priču deli Uroš. Čini se da je ovom momku kofer beg od gužve, kao i obogaćivanje sopstvenog uma.

Često obaveze ne dozvoljavaju da posvetim dan nekoj laganoj šetnji, koja bi, verujem, dovela do mnogo interesantnih priča. Ovaj put, iskoristila sam „prednost” online traganja za novom pričom, te naletela na Uroša. U par koraka objasnila sam razlog javljanja, a na sopstvenu sreću, sa druge strane dobila sam potvrdan odgovor. Predložio je da se nadjemo na pola puta, tako da smo se odlučili za kafu u Starbuck-su. 

26 država, sport i raznoliko poslovno iskustvo.

„Najpre izvini što kasnim. Gužva je” – učtivo se izvinjava, te nakon rukovanja, prepušta meni prednost da odaberem gde ćemo sesti.

Ukratko ponovo pojašnjavam koncept, te vadim leksikon iz torbe i predajem ga njemu u ruke. Dok upisuje odgovore, predlažem da se predstavi ukratko.

ponekad nije tako jednostavno odgovoriti na pitanja 😅

Ja sam Uroš Milić. Već 25 godina živim u Kaluđerici sa roditeljima i osam godina mlađom sestrom. Tata je bio profesionalni fudbaler, mama atletičarka, tako da treniranje raznoraznih sportova nije iznenađujuć faktor. Od fudbala, preko aikodoa i džiu džice, došao sam do odbojke. Apsolvent sam na Singidunumu u oblasti sporta, a trenutno zaposlen u kancelariji” –objašnjava ukratko.

Zaposlen je u NCR-u. Prethodna iskustva, išla su u pravcu sporta, poput trenerskog i instruktorskog, ali i u ugostiteljstvu. Fakultet je omogućio da putuje i radi, a prvo je bilo u Aljasci, na poziciji housekeeper-a. Nakon toga je usledio barmenski posao, a ovde se pronalazio u sportskom sektoru.

Kako izgleda biti trener sa tek dvadesetak godina, pritom radeći sa decom?

„Posao je izazovan. Mnogo je lakše raditi sa mlađim uzrastom nego sa tinejdžerima. Deca brže upijaju, i rado prihvataju zadatke bez pogovora. Oni malo stariji imaju svojih momenata. Ipak to me nije odvratilo od želje, za bavljenjem sportskom vrstom posla. Planiram da se oprobam kao trener, više u sferi funkcionalnosti, nego u bodibildingu. Sopstvena teretana je wanna be, na listi ostvarenja”, obrazlagajući prethodno iskustvo, dotiče se želja za budućnost.

A šta je još cilj?

Listajući po Instagram profilu, uvideh da je dosta vremena posvetio putovanjima. Kako uz posao, tako i sopstvenim radom, obišao je 26 država sveta. Želja je da obidje čitav svet. Složićemo se, veliki je to zalogaj, ali Uroš je entuzijastičan.

Afrika je ostavila čini se najupečatljivije uspomene. Kenija, Egipat i Madagaskar su ga oduševili. Evropa i Amerika su mesta gde nailaziš na svoj narod, što je možda razlog zašto su egzotičnije destinacije na listi kada poželi da je dalje odavde.

I koja je razlika između naših naroda?

Oni su srećniji. Ne traže mnogo. Pogotovo deca. Flaša umesto lopte je sasvim dovoljna” -kratko i jasno daje sliku, te se dodatno priseća zanimljivih situacija: „Kao što rekoh, ne tražim destinacije poput onih popularnih za videti. Prednost više vidim u malim mestima, gde osetiš kako drugi žive. I Beograd je metropola. Kao zanimljivo iskustvo pada mi na pamet noćenje tri dana u čamcu i spavanje pored reke. Dobro je upoznati tuđu kulturu, običaje. Kenija i Madagaskar su mi recimo bile pogodne za takvo iskustvo. Egipat je već mesto kom prepisujem svrhu potpunog hedonizma, bez jurke za nekom avanturom”, završava.

Uspomene, sem u glavi, čuva prikupljajući zanimljive suvenire, poput ogrlice, koju sam uočila oko njegovog vrata. Zaljubljenik je u prirodu. Planinu bira pre mora. Adrenalinska iskustva mu nisu strana, a sledeća destinacija na mapi je centralna Amerika

Jedan od novonastalih hobija, koji je iznudio kancelarijski posao je čitanje, a trenutna preporuka je knjiga sa naslovom „Atomske navike”. 

Dok smo razgovarali, oboje smo smeli s’ uma da uzmemo po kafu, što i nije loše obzirom da sam coffee addicted.

Njegova sledeća destinacija je teretana, pa posao, te će ipak uzeti kraću kafu, za put.
Moja je kuća, jer sam pre leksikona odradila smenu na poslu, te se ovde rastajemo.

Raduje me da čujem kakvo će iskustvo Urošu pružiti nova destinacija, a vama predlažem da slična ili potpuno drugačija iskustva podelite sa Leksikonom.

Da li je sledeća stranica baš tvoja, stranče?

🤳

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još