Karta za Eras turneju ne garantuje da ćete uživo slušati Tejlor Svift

Koncerti Tejlor Svift u Parizu doneli su evropskim sviftijima, ne samo spektakl u kom su njeni američki fanovi već imali priliku da uživaju, već i potpuno novu “eru” i nastupe pesama koje do sada nismo imali prilike da čujemo uživo. Evropski deo Eras turneje započet je koncertom u Parizu prošlog četvrtka i njeni evropski fanovi imaće priliku da je ovog leta čuju u još 17 gradova. 

Karte, iako za većinu koncerata rasprodate u sekundama nakon puštanja u prodaju, se i dalje preprodaju na sajtovima za kupovinu karata, kao i na društvenim mrežama. Međutim, čak iako pronađete siguran način da kupite kartu, to vam i dalje ne garantuje da ćete plesati na Eras turneji ovog leta.

U većini evropskih država ovaj događaj označen je kao „lead booker event”. To znači da ulazak u prostor u kome se održava koncert nije moguć ukoliko niste kupili kartu za koncert svojom kreditnom karticom, odnosno ako vaše ime ne piše karti. Pravilo je na stadionima širom Evrope da se prilikom ulaska na koncert provera lični dokument svakoga ko će prisustvovati, i ime na vašoj karti mora da se poklapa sa vašim ličnim dokumentom. U suprotnom rizikujete da, iako imate kartu za koncert, nažalost nećete moći na njega da uđete. Ovo pravilo takođe predstavlja problem svima onima kojima su karte kupili roditelji ili su ih dobili na poklon. 

Da li ovo onda znači da ipak ne postoji mogućnost da zajedno sa hiljadama ljudi vrištite iz sveg glasa stihove All Too Well i razmenjujete narukvice prijateljstva? Na sajtu Ticektmaster navode da biste pristupili lead booker događaju pored elektronske karte, morate imati potvrdu o kupovini karte, kao i fotografiju identifikacionog dokumenta osobe čije ime je na kartama i čija je kreditna kartica. Pravila međutim variraju od države do države i stvaraju anksioznost svima onima koji su karte kupili od drugog lica.

Na veliku sreću svih onih koji idu na neki od njenih nastupa u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, ovo pravilo, iako je prvobitno važilo kada su karte puštene u prodaju, promenjeno je i fanovi su dobili potvrdu putem mejla da pravilo više ne važi. Ista situacija desila se i za njene nastupe u Švedskoj koji će se održati sledeće nedelje. Postoji mogućnost da će ovo zadeseti i fanove koji su kupili karte za neke druge države, ali čak i da to ne bude slučaj i dalje postoji mogućnost promene imena na kartama. Karte su dostupne za preuzimanje tek dve nedelje pre datuma koncerta za koji su kupljene, upravo kako bi se minimalizovala zloupotreba i preprodaja, i tada možete zatražiti promenu imena na kartama. 

Bitno je napomenuti da pravila koja važe za karte kupljene putem Ticketmaster-a se razlikuju od pravila za karta kupljene putem drugih sajtova, kao što je recimo poljski eBilet. Ako ste mislili da su lekarska opravdanja neophodna samo za izostanke u školi, prevarili ste se. Na ovom sajtu u svojim uslovima navode da promena imena na kartama može da se realizuje samo uz opravdanje koje podrazumeva dokumentaciju o incidentu zbog kog više ne možete da prisustvujete događaju i shodno tome menjate ime na kartama. Takođe je neophodna naknada koja u ovom slučaju iznosi 50 poljskih zlota, što je oko 1400 dinara.

TERMS AND CONDITIONS OF THE EVENT “ Taylor Swift | The Eras Tour“ 

Međutim, čak i da odete sa kartom koja nije na vaše ime uvek postoji šansa da neće proveravati lična dokumenta na ulazu kao što je, po rečima fanova na društvenim mrežama, bila situacija prošle nedelje u Parizu, koji je takođe bio označen kao lead booker događaj.

Prema tome možeš da nastaviš da praviš svoje narukvice prijateljstva, ali kada se radi o kartama za Tejlor Svift koncert you’re on your own kid. 

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još