Karleuša u epizodi „Moja igra moja pravila“

„Fašistička neobrazovana licemerna starleta sa 0 muzičkog talenta, a.k.a. Jelena Karleuša izdala je svoj dvanaesti studijski album pod nazivom „OMEGA“ od novca koji je dobila od države kako bi „botovala“ za Aleksandra Vučića“ – ovako bi trebalo da glasi tekst o novom albumu Jelene Karleuše, prema mišljenju jednog dela naših čitalaca, sudeći po komentarima koje smo dobili nakon prethodnog teksta.

Ipak, ovako nešto nikada nećete videti na ZOOMERU.

Zašto?
Zato što se pisanje u ovakvom, tabloidnom, maniru itekako kosi za novinarskim kodeksom, novinarskom etikom, ali i moralom. Kao novinar nemam nikakva prava da u svojim tekstovima selektivno sprovodim „cancel“ kulturu prema bilo kome; pa ni prema Jeleni Karleuši. Kako u prethodnom, tako i u ovom tekstu; bavio sam se isključivo i samo isključivo muzičkim stvaralaštvom Jelene Karleuše, a ne njenim likom. Analiza popkulturnih fenomena uvek je bila u fokusu portala, a šta god mislili o novom projektu – ovo jeste relevantan društveni fenomen.


Njena igra njena pravila

Kao što već rekoh, Jelena je pored dugonajavljivanog albuma „ALPHA nakon samo sedam dana izdala i album „OMEGA“ sa sedam novih pesama, među kojima se nalazi i duet sa Devitom i mix jedne pesme.

Iako ovaj album niko nije očekivao, na njemu su se našle pesme za koje su svi mislili da će se naći na „ALPHI“. Tu govorim o pesmi „XY“ koju je Jelena najavila još pre više od godinu dana, pesma „Abu Dhabi“ kao i pesma „La Bomba“ koja je dugo najavljivana kao duet sa Pabllo Vittarom, brazilskom drag muzičkom zvezdom. Međutim, „La Bomba“ je izašla kao singl, iz javnosti nepoznatih razloga.

Kao što kaže i stih jedne od novih pesama, Jelena je ovim albumom definitivno pokazala da je za nju javna scena igra na kojoj vladaju njena pravila, jer je do sada neviđeno da neko izbaci dva studijska albuma za samo sedam dana.

OMEGA: Karleuša na koju smo navikli

Za rrazliku od albuma „ALPHA„, novi album „OMEGA“ doneo je novu-staru Jelenu Karleušu na koju smo svi već navikli. „ALPHA“ je doneo novi zvuk za ove prostore, uz provokativne i možda za neke čak i neukusne tekstove na koje javnost u Srbiji nije navikla. Dok „OMEGA„, nasuprot „ALPHI„, donosi stari dobri zvuk, klasične emotivne balade i dobro poznati muzički izraz Jelene Karleuše.

Moju tvrdnju potvrdila je i sama Jelena, na konferenciji za medije koja je održana u utorak, 22.08. u TC Galerija, na koju naša redakcija naravno nije bila pozvana, što me i ne čudi znajući da nas je Jelena blokirala na Instagramu nakon prethodnog teksta. 😂

Izvor: Instagram/@nisi.u.pravu

Ipak, „OMEGA“ i dalje nije donela sve što je Jelena najavila, kao što su video spotovi za pesme ili dueti sa svetskim zvezdama; iako je to originalno bio plan sa „La Bombom„. Ipak, Karleušin menadžer Zoran Birtašević je na Twitteru (sada već X-u) izjavio da će za sve pesme biti urađeni video spotovi.

Rakija je srpska vodka

Povodom pesme „Romane“ u kojoj se izmeđuostalog nalazi i naslovna rečenica „Rakija je srpska vodka„, na Youtube-u se pojavila i teorija ko je Roman kojeg Jelena pominje u pesmi. Prema nekim teorijama radi se o Romanu Abramoviču, ruskom milijarderu. Za one koji ne znaju ko je Abramovič – pitali smo chatGPT, mada je i Google pun informacija

Izvor: chat.openai.com / screenshot

Hvala im ili slava im?

OMEGA“ je sa sobom donela, pa ne mogu reći pesmu, ali audio klip u trajanju od minut i dve sekunde u kojem ćete jedino čuti „Hvala im.“ na kraju klipa. Kome je ova zahvalnica bila upućena ne mogu sa sigurnošću da tvrdim. Međutim, znajući Jelenu, ovo se može shvatiti kao minut ćutnje za estradu koju će, navodno, sahraniti nakon ova dva albuma. Jedino ostaje nejasno kome se onda tačno zahvaljuje; jer ako je minut ćutnje u pitanju logičnije bi bilo da kaže „Slava im.„. Pogledajte visual koji je objavljen na Youtube-u pa procenite sami o čemu se radi.

I Twitter je tu!

Ovoga puta tviteraši nisu bili naročito kreativni kada je u pitanju „OMEGA„, kao što su to radili za „ALPHU„. Ali, ako uzmemo u obzir da nije objavljen ni jedan video spot, nisu imali ni materijala da budu naročito kreativni. Ostavljam vam nekoliko meni zanimljivih tvitova, pa bacite pogled.

Takođe, u prethodnom tekstu sam izostavio ovaj tvit. Ujedno, pozdrav za našu dragu Sajsi MC. 💓

Opšti utisak: baš po meri

Vidi se da sam klasični i pomalo staromodni lik pa odatle i „OMEGA“ dobija sve moje simpatije. Ovaj album je ono što je javnost zapravo i čekala jedanaest godina.

Kako bih ponovo opravdao svoj utisak, izdvojio sam TOP 3 pesme za novog albuma.

1. LUDILO

Apsolutni favorit sa oba albuma. Možda i Jelenina najbolja balada do sada. Zanimljivo je i da je muziku pisao Milan Stanković, a prema nezvaničnim informacijama ovu pesmu je pisao u manastiru. Karleuša i Milan su isticali kako su želeli saradnju mnogo ranije, još na pesmi „Insomnia“, ali da Saša Popović to nije dozvolio.

2. XY

Dugo najavljivana pesma. Odličan refren, dobar tekst i aranžman. U ovoj pesmi Jelena se vraća svojim muzičkim korenima po kojima je najprepoznatljivija, jer je u pitanju pesma autora iz Grčke.

3. JA

Najveći šok na ovom albumu. Preozbiljan tekst. Odlično odrađen posao, a tekst je zapravo napisala sama Jelena.

REČ AUTORA + JAVNI POZIV

Poštovana Jelena,

Imajući u vidu da ste mene lično, kao i ovaj portal, blokirali na Instagramu, ostaje mi jedina mogućnost da Vam se ovako obratim. Po drugi put, pozivam Vas na objektivni i profesionalni intervju za naš portal. Želim da zajedničkim snagama stavimo tačku na sve spekulacije koje su vezane za Vaš lik i delo. Često govorite kako Vas niko ne zove na intervju, a da Vi čekate isfenirani da Vas neko pozove. Verujem u to da ste žena od reči i da ćete prihvatiti moju ponudu. Srdačno, Darko Gligorijević.

NASLOVNA FOTOGRAFIJA: YOUTUBE SCREENSHOT / JELENA KARLEUSA – Romane – OMEGA

Darko Gligorijević
Darko Gligorijević
Polu poljoprivrednik, polu čovek koji piše tekstove.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još