fbpx

Humanitarna akcija #HlebZaSve

Srbija se nalazi na 25 mestu kvalifikovanih zemalja koje se bore protiv gladi, prema Globalnom indeksu gladi. Glad se takođe poklapa sa niskom sigurnošću hrane – štetnim statusom sa kojim se suočavaju mnogi stanovnici i stanovnice zbog nedostatka novca za hranu ili nedostatka drugih resursa koje bi mogli koristiti kao hranu.

Trebalo bi da budemo složni i solidarni sugrađani i sugrađanke, i pomažemo jedni drugima, sada u ovo vreme kapitalizma i još pandemije ukazuje Ivana Zanić, svojom humanitarnom akcijom – „HLEB ZA SVE“.

Dok jaz između bogatih i siromašnih postaje sve veći, a nemaština sve uočljivija, ova humanitarna akcija ima za cilj, da međuljudskom brigom i pažnjom svi imaju pravo na najosnovniju namirnicu – hleb, i da niko ove godine ne ostane gladan.

Pravila su jednostavna:

1) u narednih 365 dana u približno isto vreme, ostavite jedan hleb u čistoj kesi okačenu na kontejner

2) što više šerujte i ripostujte, koristeći hešteg #hlebzasve da bi se ovoj akciji priključio što veći broj ljudi

Hleb i kesa koštaju 42 dinara u proseku, pa zašto makat tako minimalno ne bismo pomogli zajednici.

Zato vas pozivam u ime ljubavi i jedinstava, da i vi učestvujete i date doprinos u svojim krajevima, i ulepšajte nečiji dan ostavljajući hleb onima koji to sebi ne mogu da priušte.

Komentari

  1. Vaša akcija Hleb za sve je divna i humana, ali nemojte kese sa hlebom kačiti na kontejnere, makar bile i dobro zatvorene, kontejneri su leglo zaraze,, prljavi, istresaju se posle u kamione sa djubretom. I ponižavajuće je. Mogu da se skupe pacovi i psi lutalice. Možda bi bilo dobro dominirati nešto narodnim kuhinjama ili kupiti hleb u prodavnici za nekog ko nema. Eto ovo je moje razmišljanje.

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Uz romsku žensku grupu „Pretty Loud“ završen „All girls, all green” festival

Juče je završen trodnevni festival ženske stret art umetnosti pod nazivom „All girls, all green“ održan u prostoru Dorćol Platza u Beogradu....

Dr Milić: Mladi češće nego stariji razvijaju autoimunske reakcije nakon kovida

Doktorka Jovana Milić sa Univerziteta Modena i Reggio Emilia iz Italije, bila je gošća nove epizode Edit vloga pod nazivom „Zavrni rukav“....

ZOOMER LEKSIKON 03: Ognjen Levkov i Bogdan Zdravković

Koliko puta samo prođemo ulicom i ne primetimo one koji nam idu u susret. Ti sasvim „obični” prolaznici, a opet sa puno autentičnih priča...

Svetsko priznanje za KRIK

Istraživanje redakcije KRIK o sudijama u najvećim postupcima kriminala i korupcije u Srbiji „Prosudi ko sudi” dobitnik je svetskog priznanja „Sigma” .

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još