GIVEAWAY! Vodimo vas na predstavu o Dadi Vujasinović!

Zoomer portal, kao i Reflektor Teatar, posvećeni su očuvanju sećanja na novinarku Radislavu Dadu Vujasinović i u to ime zajednički organizuju još jedan giveaway – poklanjamo 2×2 karte za predstavu „O savesti“ posvećenoj Dadi Vujasinović.

Predstava će biti odigrana u četvrtak, 29. jula sa početkom od 21h u okviru letnjeg programa Reflektor Teatra, u Dorćol Platzu u Beogradu.

Predstava „O savesti“ je esej u pokretu autorke Sanje Krsmanović Tasić, koji će kroz fusnote, fragmente sećanja i podataka, kao i umetničke intervencije, koji će se slagati kao delovi slagalice, na kraju islikati život i rad Dade Vujasinović, kao i vreme njenog odrastanja i stradanja, sa posebnim osvrtom na poslednje četiri godine njenog života.

www.DadaVujasinovic.com

Podsećamo, Dada Vujasinović bila je novinarka lista „Duga” koja je prvih godina ratova devedestih izveštavala sa ratišta, a potom hrabro pisala o događajima na političkoj i društvenoj sceni naše zemlje. 8.aprila 1994. godine, izgubila je život pod nerazjašnjenim okolnostima sa trideset godina života. Prvobitno je smatrano da je u pitanju samoubistvo, a kasnije da je ipak ubijena. Ovaj zločin još uvek nije rasvetljen.

Po dve karte za ovu sjajnu predstavu o ovoj velikoj ženi i novinarki osvajaju dva najbrža Zoomera/ke koji nam se jave putem društvenih mreža!

Cover photo: Sonja Žugić

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još