Večeras počinje letnji festival Reflektor teatra

Predstavom „SMRT FAŠIZMU: O ribarima i slobodi“ večeras u 21h počinje letnji repertoar Reflektor Teatra pod nazivom „Četvrtak pod reflektorom“. Letnji repertoar je toliko šarenolik da čini svojevrsni festival u okviru koga ćemo imati priliku da svakog četvrtka uživamo u najboljim predstavama ovog pozorišta, ali i drugih prijateljskih pozorišta koji će gostovati na sceni Reflektora.

Do kraja jula, na daskama na Dorćol Platzu biće odigrano osam predstava, a u nedelju, 18. jula sa početkom u 20h biće održan koncert violončeliste Nemanje Stankovića.

U predstavi „SMRT FAŠIZMU: O ribarima i slobodi“, koju potpisuje Milena Bogavac, večeras igraju Matija Živković, Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Sunčica Milanović i Strahinja Blažić. U pitanju je dokumentarna predstava o sećanju na Ivana Lolu i porodicu Ribar, viđenu kroz prizmu autorke i ko-autora i izvođača predstave, koji su prošli kroz proces učenja o ovom narodnom heroju njegovoj porodici, verenici Slobodi Trajković, ali i čitavoj generaciji mladih ljudi koji su dali svoje živote u borbi protiv fašizma. Govoreći o njima, mladi glumci će govoriti o svojoj generaciji, svojim herojima i idealima.

U ostatku jula, posetioci će moći da isprate i predstavu „Kiseonik“ Ivana Viripajeva (15.07), zatim „San o Mileni“ Jelene Bogavac (22.07), kao i esej u pokretu „O savesti“ Sanje Krsmanović Tasić posvećen Dadi Vujasinović (29.07). Avgust je rezervisan za predstavu „Otvorena veza“ po tekstu dua koji čine Dario Fo i Franka Rame, koju izvode Maja Suša i Aleksandar Jovanović (05.08), kao i za dve hit predstave Reflektor Teatra – „Sumnjivo lice“ Vojkana Arsića (12.08) i već čuvene „Muškarčine“ koje potpisuju Vojkan Arsić i Milena Bogavac (19.08).

Dobrodošli u Četvrtak pod Reflektorom!


EDIT: Predstava „San o Mileni“ Jelene Bogavac odložena je i biće na repertoaru 26. avgusta.

Tekst izmenjen 17.07 i 11.08 usled promena u programu festivala.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još