Predstava o Dadi Vujasinović u četvrtak u Reflektoru

U četvrtak, 29. avgusta, u okviru letnjeg reportara Reflektor Teatra publika će biti u prilici da odgleda važnu predstavu o novinarki Dadi Vujasinović. U pitanju je esej u pokretu „O savesti“ autorke Sanje Krsmanović Tasić. Predstava će biti održana od 21h na sceni Reflektor Teatra u Dorćol Platz-u.

Dada Vujasinović je novinarka lista „Duga” koja je prvih godina ratova devedestih izveštavala sa ratišta, a potom hrabro pisala o događajima na političkoj i društvenoj sceni naše zemlje. 8.aprila 1994. godine, izgubila je život pod nerazjašnjenim okolnostima sa trideset godina života. Prvobitno je smatrano da je u pitanju samoubistvo, a kasnije da je ipak ubijena.

Ova predstava će, kao i svaki esej, sadržati fusnote koje će se prikazati na samom početku. Kako piše Bitef, fusnote će se sastojati od fragmenata sećanja i podataka, kao i umetničkih intervencija , koji će, kao delovi slagalice, na kraju islikati život i rad Dade Vujasinović, kao i vreme njenog odrastanja i stradanja, sa posebnim osvrtom na poslednje četiri godine njenog života. Publika će imati priliku da bira redosled kojim će se fusnote razotkrivati i prikazivati u prostoru, kroz tekst,video rad ,scenu,intervenciju u prostoru. Esej u pokretu će se odigrati na kraju predstave.

Cover photo: O savesti, facebook

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još