Filmska prevara: Uhapšen lažni hirurg u Beogradu

Sava Knežević (23) i njegova majka Danijela (49) uhapšeni su pre nekoliko dana jer se sumnjiče za nadrilekarstvo. Naime, mladi maser, kako je predstavljen u medijima, kao i njegova majka, po zanimanju, izgleda, cvećarka, lažno su se predstavljali kao – plastični hirurzi. Imali su čak i sopstvenu ordinaciju u strogom centru Beograda, na Terazijama, koja je ubrzo nakon prvih prijava oštećenih stranaka zatvorena.

Redakcija NOIZZ uporedila je ovaj slučaj sa zapletom Spilbergovog filma „Uhvati me ako možeš“, sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi. Gledajući film, zaista bismo se složili sa rečima koje prenosi ovaj portal – pomislili bismo da se radi o istinskom geniju. Nažalost, situacija je u stvarnosti daleko od genijalne, a reč je o zločinu koji je mnogima ozbiljno naudio.

Sava, po struci maser – ako je verovati brojnim portalima – od medicinskog obrazovanja može se pohvaliti jednom završenom godinom na Stomatološkom fakultetu. To ga nije sprečilo da lažira veliki broj dokumenata i sertifikata, kako bi ljude zaista uverio da je hirurg. Prema rečima NOIZZ-a, pošlo mu je za rukom da lažira čak i godinu rođenja, te se sve vreme predstavljao gotovo deset godina starijim nego što zaista jeste, što mu je, u to nema sumnje, pomoglo da kao devetnaestogodišnjak uverljivije drži obuke doktorima iz Albanije. Kako prenosi pomenuti portal, Savina majka Danijela radila je u njegovoj ordinaciji kao medicinska sestra – ona je primala pacijente i naplaćivala usluge nakon sinovljevih intervencija, mada je sve vreme bila svesna činjenice da je čitava situacija protivzakonita.

U operacionoj sali Save Kneževića do sada je, naime, unakaženo na desetine ljudi. Dolazilo je do komplikacija, rana i opekotina. Neki od pacijenata tvrde da su se našli i u životnoj opasnosti. Kada bi se požalili na ishod operacije, žrtve su od lažnog doktora dobijale samo uvrede, prenosi NOIZZ.

Zahvaljujući brojnim pacijentima koji su ovaj slučaj prijavili nakon što su bili unakaženi na improvizovanom hirurškom stolu, „hirurške“ operacije su obustavljene, jer je nastupila (prava) policijska operacija, a za njom će, očekuje se, i sudska, jednako autentična.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još