fbpx

Facebook najavio nove aplikacije: podcast u mesecima koji dolaze

Društvena mreža Facebook je juče najavila da će svojim korisnicima predstaviti seriju audio funkcija u narednih nekoliko meseci.

Kako prenosi Danas, generalni direktor Facebook-a Mark Zakerberg je rekao da kompanija planira da lansira nekoliko audio proizvoda i alatki za traženje i puštanje podcasta.

Jedan od audio proizvoda je i Live Audio Rooms, verzija popularne aplikacije Clubhouse. Korisnici aplikacije će imati priliku da slušaju  podkaste u mesecima koji dolaze direktno sa platforme.

Kako prenosi BBC, Fidji Simo je objasnila da svi imaju neku priču da podele sa prijateljima, zajednicom i svetom globalno:

„Audio se besprekorno uklapa u naš užurbani život, omogućava nam da nas inspirišu nove ideje i razgovaramo sa drugim ljudima koji razmišljaju bez pritiska“.

Još uvek postoji pitanje kako će korisnici zarađivati u Live Audio sobama ili na Soundbites-u, da li će to biti dostupno svakome ili samo rezervisano za kreatore sa velikim brojem pratilaca.

Facebook kopira svoje rivale

Američka savezna trgovinska komisija (FTC) za antikonkurentsko ponašanje je optuzila Zuckerberga i Facebook za anti-konkurentsko ponašanje. Prošle godine je gospodin Zuckerberg priznao kopiranje rivala, objašnjavajući da se Facebook prilagodio, uvođenjem funkcija koje druge kompanije vode.

Kritičari tvrde da „pozajmljivanje“ ideja velikih tehnologija od manjih kompanija može ugušiti konkurenciju.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Kaldea: Žene treba da rade šta god hoće

U okviru festivala „All girls, all green“, koji je održan na Dorćol Platzu, imali smo priliku da razgovaramo sa fenomenalnim street art...

Uz romsku žensku grupu „Pretty Loud“ završen „All girls, all green” festival

Juče je završen trodnevni festival ženske stret art umetnosti pod nazivom „All girls, all green“ održan u prostoru Dorćol Platza u Beogradu....

Pronađeno neolitsko naselje u hrvatskom moru

U moru ispred hrvatskog ostrva Korčula je pronađeno neolitsko naselje, iz vremena 4.500 hiljada godina pre nove ere. Neolit...

Marija Tica: Potpuno je normalno da devojka drži sprej

„All girls, all green festival” održao se prošlog vikenda u Dorćol Platzu u Beogradu. Umetnice iz Srbije, ali i Bosne i Hercegovine,...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još