CONNECTING FUTURES: Prijavi se za novi međunarodni projekat razmene mladih!

Prijavi se za trilateralni projekat razmene mladih i poseti tri evropska filmska festivala!

Beldocs (Beograd, Srbija) – FIDMarseille (Marsej, Francuska) – UNDERDOX (Minhen, Nemačka)

Prvo korona, zatim invazija na Ukrajinu, sve totalitarniji oblici vlasti pod maskom demokratije… Nema sumnje, Evropa je u stalnom kriznom modu. Dodamo na to klimatske promene, digitalizaciju i sve izraženiju društvenu izolaciju: budućnost nam postavlja nova pitanja. Šta film može učiniti povodom toga?

CONNECTING FUTURES će istražiti ova pitanja kroz tri projektne faze. Tri filmska festivala pozivaju po desetoro mladih iz tri evropska grada na međukulturnu razmenu: u fokusu su će biti politička pitanja  demokratije i ljudskih prava, kao i prvi koraci u profesionalizaciji i mogućnosti kolektivne saradnje.

Ciljna grupa i uslovi učešća

CONNECTING FUTURES je projekat namenjen mladima od 18 do 22 godine svih obrazovnih profila. Preduslovi za učešće su veliko interesovanje za audiovizuelni medij i spremnost da se razmišlja o političkim pitanjima.

Jezik komunikacije između učesnika projekta je engleski (znanje francuskog ili nemačkog je dobrodošlo, ali nije neophodno). Projekat će se odvijati na tri lokacije: Beograd, Marsej i Minhen. Učešće na svim radionicama za mlade je besplatno, a troškovi putovanja i smeštaja su pokriveni projektom.

PRIJAVA

Pošaljite svoju prijavu sa kratkom biografijom i kratko motivaciono pismo sa odgovorom na pitanje zašto želite da učestvujete na info@beldocs.rs (u temi maila navedite „Prijava za CONNECTING FUTURES“).

Rok za prijavu: 28. februar 2023. godine.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još