Asocijacije sa tetkom: Goran Vojinović

Kao što Prajd ima kumu, Zoomer ima tetku!
Naša izabrana „Tetka“ Goran Vojinović, jedan od autora istoimenog podkasta, odigrao je sa nama „Backstage“ igricu koja se, nekako, pretvorila u igru asocijacija i izazova. A kako je cela emisija protekla u znaku pop-kulture, tetkine odgovore pratiće odgovarajuće reference.

⚡⚡⚡⚡⚡

Asocijacija: UTICAJ

Madona. Zbog njenog uticaja na pop kulturu od kako se pojavila, pa u ovih 35 ili 40 godina njene karijere. Ne znam kako mi je ona pala na pamet jer sam uvek bio #TeamLadyGaGa, ali treba dati credits onima koji su utabali put.

Nekoliko ljudi mi je reklo da sam uticajan na mrežama, ali mi je to pomalo neprijatno. Ja sebe ne smatram uticajnim, ali ako me tako smatraju – hvala 😊

Goran Vojinović

⚡⚡⚡⚡⚡

Izazov: OTPEVAJ OMILJENU PESMU

U, trenutno je to nova Tea Tairović. Tea Tairović je najpotcenjenija osoba na našoj turbofolk sceni jer ne znam koliko generalno pratite tu scenu, ali ono što je meni uvek smetalo kod turbofolka je to što su svi izvođači nekakva mašinerija koja izvodi tuđe napisane pesme, a sad imamo klince tipa Nucci, Voyage, koji pišu sami, ali oni ništa ne pevaju nikad, nego tezgare na playback. Nikog nema da je tu sveobuhvatan, e pa Tea Tairović jeste – ona i piše i izvodi. Ona je skroz turbo, uopšte nije išla u taj neki međužanr. Znate li njenu pesmu „Svetica“ – preporuka! Isto tako i Sanja Vučić je vrlo sveobuhvatna, ona i piše i izvodi.

„OK, osećam se pomalo kao Tijana Dapčević kad izvodi neke kerefeke misleći da je zabavna, a samo je krindž (smeh)“

Goran Vojinović

Nemoj da ti Tića otpeva onu svoju o tetki koja nikada udavala se nije…. 😛

⚡⚡⚡⚡⚡

Asocijacija: MY HAPPY PLACE

Jedan kafić mi je mnogo nedostajao u toku vanrednog stanja jer su ga zatvorili i sad ga nedavno ponovo otvorili – PrettyBallerinas i kafica. To mu je blizu faksa i mnogo je lepo mesto, malo je lud koncept jer je polu kafić – polu prodavnica baletanki, ali meni to prija.

Neke traume iz detinjstva? 😀

⚡⚡⚡⚡⚡

Asocijacija: BUDUĆNOST

Fakultet, Bože zdravlja uskoro da se završi. Ali meni je fantastično što tome pristupam kao da je nešto što će samo od sebe da prođe. Meni je žao što je ovo jako dosadan odgovor, ali eto – da putujem na Mesec pričao bih o tome. Voleo bih da se više aktiviram na polju aktivizma, što na samom Prajdu, što kad je u pitanju podkast. Mi smo tu uleteli sa idejom da radimo šta nas zabavlja, ali imamo neku malu stalnu publiku, pa želimo da postane malo veća, pređemo na video format i da sve to bude malo ozbiljnija priča.

⚡⚡⚡⚡⚡

Asocijacija: PREPREKA

Nije ih puno bilo kad je aktivizam u pitanju jer se ja ne bavim aktivizmom u smislu da sam zaposlen, ja vodim podkast i to nije nužno aktivistički, ali ako jeste do neke mere – to mi je super. Nije bilo previše prepreka jer ne radim nešto mnogo (smeh). Što se tiče privatnog plana, moje autovanje roditeljima je bilo dosta izazovno.

„Tetke su podkast tri gej muškarca – kao „Utisak nedelje“, samo zanimljivo. Nas trojica obrađujemo malo aktuelnosti, nekad imamo temu kojom se bavimo, kao što su predrasude u gej dejtingu, ili odnos sa strejt ljudima i slično. Za sad je jedina gošća bila Sajsi MC u jednoj epizodi, ali tu nije bilo prepreka, dogovorili smo se za 15 minuta i imali smo razgovor od dva sata. Sve je otišlo u podkast, ništa nismo sekli. Ona je bacila toliko šejdova, što inače nije u toku ranijih intervjua radila.

Goran Vojinović

OK, now stop talking.

⚡⚡⚡⚡⚡

Asocijacija: PROMENA

Dijeta (smeh). Nadam se uskoro dvocifren broj kilograma, ali videćemo. A na makro planu voleo bih da se uskoro usvoji Zakon o istopolnim partnerstvima, iako nemam za koga da se udam (smeh).

Kod mene je problem što volim sve da jedem (smeh). Uvek mislim da svaka namirnica može biti ukusna ako se dobro spremi, a šta bih izbacio – ne znam, jer uživam u apsolutno svemu, mada mogao bih neke gluposti koje jedem da izbacim“

Goran Vojinović

⚡⚡⚡⚡⚡

Izazov: opiši aktivizam u Srbiji u tri reči?

Uh, prepucavanje iznad svega.

Ono što je moja velika kritika LGBT aktivizma u Srbiji jeste što postoje organizacije koje se međusobno ne podnose i stalno se nešto prepiru i svađaju i sve to ide javno, što je meni kritično. Skroz mi je OK da organizacije imaju potpuno različite metode kako da se dođe do nekih pomaka, ili različitu listu prioriteta na čemu treba raditi i to je sve legitimno, ali se vrlo često prepucavaju na ličnom nivou. I to je moja kritika LGBT aktivizma u Srbiji. Ali moram reći da sam najzadovoljniji radom organizacije Da se zna“, Geten“ i ima ih još par, da se neko ne uvredi. Ima odličnih organizacija, ali i potpuno nepotrebnih previranja.

⚡⚡⚡⚡⚡

Asocijacija: ODGOVORNOST

Ne-ja.

⚡⚡⚡⚡⚡

Asocijacija: USPEH I NEUSPEH

Uspeh su „Tetke“ i ponosan sam što je nešto što je počelo kao zabava preraslo u nešto što volim da radim. Zvuči kao da se sad nešto ubijam od posla (smeh)

Neuspeh – Ana Brnabić. Mega fail.

Ja bih voleo da joj čestitam i na udaji i na prinovi, ali je to i dalje malo skandalozno. Pogotovo mi je najbizarniji tvist u celoj priči to kad je dobila dete sa svojom partnerkom, a Vučić njoj zvanično čestitao prinovu, kao da je njena veza registrovana i kao da je dete po papirima njeno. Voleo bih da prava koja ona uživa, uživamo svi.

Goran Vojinović

⚡⚡⚡⚡⚡

Asocijacija: SLOBODNO VREME

Ja sam osoba koja voli da bleji po kafama. Obožavam da se družim sa svojim prijateljima. O Bože koliko generic odgovor, kao kad pitaju neku pevačicu kako provodiš slobodno vreme – uz čašu dobrog vina. E, ja nažalost uz čašu „Ždrebčeve krvi“, ali valjda ćemo da dostignemo i neki kvalitet u budućnosti.

⚡⚡⚡⚡⚡

Asocijacija: MOTIVACIJA

Prva asocijacija je to što ne znam odakle da je iscrpim. Nema je nigde (smeh). Evo još jedan generic odgovor – ljubav. Ljubav može biti motivacija. I turbofolk scena je velika inspiracija.

Ljubav šarena krila ima i ptica ta je divni soj, ona prkosi rado svima i leti kud je volja njoj

⚡⚡⚡⚡⚡

Izazov za kraj: AUTOPORTRET

⚡⚡⚡⚡⚡

Ovim završavamo retrospektivu poslednjeg Backstage-a, a celu epizodu možete pogledati na Zoomer youtube kanalu

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još