Zoomer na regionalnoj medijskoj konferenciji u Beogradu

Naš portal je učestvovao danas na regionalnoj konferenciji „Where have diverse voices gone” održanoj u Beogradu. Na konferenciji su učestvovali novinari/ke i urednici/e iz svih balkanskih zemalja, a naš portal je predstavljen kao primer dobre prakse prekogranične saradnje.

Saradnja ZOOMER-a i redakcije Community Reporters Albania na priči o inicijativi Otvoreni Balkan“, prepoznata je kao primer dobre prakse u izgradnji saradnje omladinskih medija u regionu i kreiranja pozitivnih priča koje na dobar način utiču na mlade i povećanje međukulturne saradnje u regionu.

„Naša priča, koja je nedavno nagrađena na međunarodnoj konferenciji u Sarajevu, postigla je veliki uspeh i na to smo veoma ponosni. Posebno je viralan postao prilog o studentima albanskog jezika u Beogradu, a naš novinar Borivoje Lazić, autor ovog priloga, gostovao je na nekoliko televizija u Albaniji sa ovim prilogom. Ova saradnja je dokazala da su mladi i u Srbiji i Albaniji željni otvorenih, ljudskih i pozitivnih priča koje otvaraju važna pitanja o odnosu dve zemlje. Kada otvorimo ova pitanja, kada razumemo druge perspektive – tada će se otvoriti prostor za kreiranje mostova između naših zemalja. I te mostove će kreirati mladi”, istakao je Nemanja Marinović, izvršni urednik portala ZOOMER.

ZOOMER su na konferenciji predstavljali Nemanja Marinović i Borivoje Lazić. Konferencija je deo projekta „Reporting Diversity Network 2.0″ koji u Srbiji sprovodi Media Diversity Institute Western Balkans.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Novo zahlađenje odnosa Grčke i Turske izvor nestabilnosti

Turska državna novinaska agencija Anadolu, prenela je da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da za njega grčki premijer Kirijakos Micotakis...

O ljubavi i ćutanju: Promocija pesničkog prvenca Bosiljke Ostojić u KC Gradu

Promocija pesničkog prvenca „Još par reči o ćutanju" mlade autorke Bosiljke Ostojić održaće se 25. maja od 19h u KC Gradu. 

Bliži li se kraj rata u Ukrajini?

Reči koje ćete ovih dana često čuti su: „Marijupolj je pao”. Kada to kažu, ljudi aludiraju na izlazak ukrajinskih vojnika iz čeličane...

Šta te čeka na Pravoslavnem bogoslovskem fakultetu, vol. I

Bliži ti se kraj srednje čkole, a ne znaš šta bi d'upišeš? Dosadno ti u životu i 'oćeš na fakultet? Dozvoli da...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još