Zoomer istražuje: pozivamo trans i interseks zajednicu da podeli svoja iskustva sa nama

Zoomer je pokrenuo istraživanje o problemima s kojima se suočavaju trans i interseks osobe prilikom ostvarivanja prava iz oblasti zdravstvene zaštite. Želimo da čujemo priče trans i interseks osoba koje su voljne da podele svoja iskustva sa nama kako bi nam pomogli u istraživanju.

Cilj istraživanja je da iz ugla trans i interseks osoba predstavimo izazove i probleme sa kojima se susreću prilikom ostvarivanja prava iz oblasti zdravstvene zaštite, od administrativnih problema i sistemskog onemogućavanja pristupa zdravstvenoj zaštiti, preko predrasuda i nerazumevanja samog medicinskog osoblja.

Upitnik, koji je pred vama, predstavlja prvi korak u istraživanju. Nakon upitnika sprovešćemo obimnije istraživanje u koje će biti uključen svako od vas ko to bude želeo, organizacije za zaštitu prava trans i interseks ljudi, kao i ostali akteri koji mogu uticati na poboljšanje položaja trans osoba u zdravstvenom sistemu.

Kako možete pomoći?

Tako što ćete izdvojiti malo vremena i popuniti upitnik i našem timu istraživača ispričati svoja iskustva, s konačnim ciljem što adekvatnijeg predstavljanja u javnosti. Sve što navedete može nam pomoći kako bi istraživanje obavili na što bolji način. Ako imate bilo kakvih nedoumica, ili ako vam je potrebna pomoć pri popunjavanju upitnika, slobodno nas kontaktirajte direktno na e-mail zoomer@e8.org.rs.

Budite slobodni da upitnik prosledite drugim trans i interseks osobama, svojim prijateljima i poznanicima, kako bi što reprezentativnije bio prikazan diverzitet izazova sa kojima se suočavate.

LINK KA ISTRAŽIVANJU SE NALAZI OVDE

Hvala vam na saradnji i pomoći!
Zoomer.rs

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još