ZOOMER 4.0 / Šta vas čeka od danas na Zoomeru

Sinoć smo proslavili novu sezonu (uskoro stižu fotke), a novi sadržaj stiže koliko danas!

Kao što ste od nas navikli, novu sezonu startujemo prvog novembra, a uvek se trudimo da vam donesemo nove sadržaje i kreativni pristup.

U prethodne tri godine profilisali smo se kao javni servis za mlade, koji donosi važne priče o mladima i za mlade. Postavljamo mlade u fokus i postavljamo pitanja koja su mladima važna. Hvala vam što to prepoznajete, što nam to dokazujete čitanjima i pregledima, ali i što, zahvaljujući vama, svake godine dobijemo i neku medijsku nagradu. Još uvek ne smemo ništa da otkrijemo, ali jedna stiže kroz nekoliko dana 🙂

U istom smeru nastavljamo i u novoj sezoni i to na sledeći način.

Izborni blok – izbori su raspisani, a mi ćemo ih pratiti.
Znamo da teme za mlade nikad nisu u fokusu mejnstrim medija i nikada nisu u fokusu predizborne kampanje. Znamo i da mladi nisu prepoznati kao glasačko telo. Vreme je da to promenimo.
Od sledeće nedelje na Zoomer počinju da stižu relevantni politički akteri, a mi ćemo im postaviti ona pitanja koja niko drugi neće. Moraće da ubede mlade zašto baš njima treba da pružimo podršku i da ponude jasna rešenja za probleme mladih.
Izborni blok na Zoomeru vodiće Darko Gligorijević, Teodora Brkić i Nemanja Marinović.

Digitalna bezbednost – na Zoomer stiže rečnik digitalne bezbednosti koji će svake nedelje objasni po jedan pojam i po jedan rizik za digitalnu bezbednost mladih. Šta je doksing? Da li je osvetnička pornografija krivično delo i kako se sankcioniše? Šta je deadnaming i zašto je opasan? Odgovori na sva ova pitanja stižu uskoro.

Mentalno zdravlje mladića – Mentalno zdravlje je još uvek tabu tema, ali kada su u pitanju mladići koji se socijalizuju da budu „jaki“, da ne ispoljavaju emocije i da potiskuju osećanja – tabu je još veći. Vreme je da, uz pomoć trenutno najaktuelnijih smart-influensera razbijemo ove predrasude.

Ekonomski tigar – Koliko zaista košta život u Srbiji i zašto je ovo političko pitanje? Naučili smo matematiku i bolje koristimo digitron, tako da ova tema prerasta u naš zvanični serijal 🙂

Presek nedelje / Zoomiranje – Iz nedelje u nedelju ponovo ćemo obrađivati sve one teme koje, možda, nismo stigli u toku nedelje. Ovog puta u dva formata – u klasičnom formatu serijal će kreirati Nemanja Marinović, dok u video formi za Youtube svoje zumiranje radi Darko Gligorijević.

Mejn Stejdž – I u novoj sezoni naša Ina Stanković intervjuiše alternativne bendove i donosi priče koje, u ovo možemo da se opkladimo – nikad niste nigde pročitali.

Pored regularnih serijala, naš primarni fokus u narednom periodu biće i ekološke teme i medijska pismenost, a ne brinite – nećemo zapostaviti ni pop kulturu. Ali o tome nešto kasnije 🙂

KOLUMNE

U novoj sezoni nastavljamo saradnju sa našim sjajnim kolumnistima i kolumnistkinjama, tako da ćete i dalje moći da čitate Stefana Mihajlovskog, Omladinske brigade Valerije Đorđević, a u ovoj sezoni imamo i jedno pojačanje – u ekipu kolumnistkinja stiže i naša draga Sonja Sajzor!

A kada je u pitanju Leksikon – tu dolazi do promene. Leksikon dobija svoj izdvojeni format i izdvojeni profil, a pored prepoznatljivog lica Leksikona Jovane Aničić u ekipu stiže i fotografkinja Ina Stanković – tako da ćete osim intervjua imati i prepoznatljivu foto-priču koja će dodatno približiti sjajne ljude sa kojima radimo.

LGBTIQ+ rubrika

Već je poznato da je ova tema koju posebno pratimo, a u kontekstu izbora i odugovlačenja sa procesom usvajanja Zakona o istopolnim zajednicama i Zakona o rodnom identitu – još više će nam biti fokus. Naš serijal „Osam boja“ postaje zvanična LGBTIQ+ rubrika na Zoomeru, koja će se najšire baviti pričama o LGBTIQ+ zajednici, a posebno o LGBTIQ+ mladima. „Osam boja“ tako dobijaju svoj izdvojeni profil i kanal, a pored podcasta koji pretvaramo u video format – biće najrazličitijeg sadržaja na ovu temu. Objavljujemo uskoro gde da nas zapratite 🙂

I NAJVAŽNIJE NA KRAJU – kreće TikTok!

Nakon što nas je najveća prijateljica Zoomera Sajsi MC suptilno podsetila da nemamo TikTok i da je to nedopustivo – odlučili smo da je nova sezona pravi trenutak da ga pokrenemo! Dakle, TikTOk je lansiran i možete nas potražiti i na ovoj mreži.
Darko Gligorijević će biti zadužen za sadržaj koji i neće baš potpuno pratiti ostale mreže, tako da jedinstvene formate za ovu mrežu možete očekivati u najskorijem roku.


Toliko za početak.
Ostanite uz Zoomer i hvala vam što nas pratite već tri godine i dajete vetar u leđa da rastemo i da se razvijamo.
A mi obećavamo da ukazano poverenje nikad nećemo izneveriti.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još