YUNGBLUD — po prvi put nastupa u Beogradu! 

Nagrađivani izvođač iz Jorkšira Dominic Harrison YUNGBLUD, poznat po svojoj zaraznoj energiji, pankerskom stavu i antemičnom pop zvuku, čvrsto utemeljujući plesno orijentisani rock u 21. veku, prvi put nastupa u beogradskom Hangaru 13. juna ove godine.

Izvor: Honeycomb live

Puštena u pogon singlom iz 2017. Godine, „I Love You, Will You Marry Me“, YUNGBLUD-ova karijera od tada je u stalnom usponu. Inspirisan legendama, počevši od emotivaca MCR, preko rok vizionara Fredija Merkjurija i Aleksa Tarnera, pa sve do savremenog hip hopa Kanjea i Eminema, on sa lakoćom prelazi žanrovske granice, upotpunjujući svoje stvaralaštvo ne samo pop senzibilitetom, već i iskrenošću umetnika koji  se ne boji da ukaže na iskustva svoje generacije: džentrifikaciju, teško odrastanje i političku korupciju. Praktikujući ono što propoveda, YUNGBLUD se pored bavljenja muzikom angažuje u svojstvu aktiviste, baveći se mentalnim zdravljem i drugim društvenim pitanjima našeg vremena. Kritičari i publika su priznali ovo zalaganje – 2022. godine njegov drugi album, „weird” sertifikovan je zlatnim tiražem, i trenutno ima preko 6 miliona slušalaca mesečno na Spotifaju, kao i preko 3 milijarde globalnih strimova.

Izvor: Honeycomb live

Najnoviji, istoimeni projekat, takođe izdat 2022. godine za Geffen, pruža dalji uvid u YUNGBLUD-ovu viziju, bez prikrivanja očigledne ljubavi prema zvucima prošlosti. Nije ni čudo – jedan od vodećih singlova, „Tissues“, napisan je u koautorstvu sa legendarnim frontmenom The Cure, Robertom Smitom, čineći samo jednu u nizu uspešnih saradnji mladog artista. Pored uzornih predstavnika njegove generacije, poput Machine Gun Kelly-ja i WILLOW, svestrani YUNGBLUD je uspeo da sarađuje sa legendarnim Ozijem Ozbornom koji se, zajedno sa suprugom Šeron, pojavio u spotu za pesmu „The Funeral“ iste godine. Tom prilikom, živa legenda i rodonačelnik teške muzike preneo je delić svoje mudrosti mladom umetniku – „Nikad se nemoj ni za šta izvinjavati. Kasnije će te razumeti. Vreme uvek pokaže.“ Ako je beskompromisna posvećenost sopstvenom zvuku zvuku ikakav pokazatelj, YUNGBLUD je poslušao. 

13. juna 2024. godine
Hangar
Karte u prodaji na:

honeycomb-live.com

tickets.rs/tour/yungblud_1261

tickets.efinity.rs/CardType/EventInfo?cardTypeId=30797

new.gigstix.com/event/yungblud-beograd-13-jun-2024/

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još