Večeras ističe rok za prijavu za rad na popisu stanovništva

Danas u 20 časova ističe rok za prijavu zainteresovanih za rad na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova.

Ukoliko vam je potreban dodatni keš, procenjuje se da bi prosečna zarada popisivača trebalo da se kreće oko 60.000 dinara. Za ovaj posao nije potrebno predznanje ili iskustvo, a mogu se prijaviti svi punoletni građani i građanke koji su završili srednju školu.

Kandidati i kandidatkinje će proći petodnevnu obuku, kako bi znali na koji način se popunjavaju podaci i šta je neophodno da pitaju. Važno je napomenuti da građani i građanke nisu dužni da odgovore na sva pitanja, kao i da imaju pravo da podatke u vezi nacionalnosti i verske pripadnosti ostave nepopunjene, te da se ti podaci ne smeju upisivati napamet (na osnovu prezimena ili ostalih odgovora).

Što se tiče procesa selekcije, postoji sistem bodovanja koji u suštini funkcioniše tako da studenti (posebno svršeni studenti) koji su nezaposleni i već su učestvovali na popisu imaju najveće šanse da budu uključeni u grupu od, procenjuje se, 15.000 građana koji će biti angažovani (najviše bodova nosi završen fakultet – 7, kao i nezaposlenost – 8). Više o načinu bodovanja i selekciji u saopštenju.

Ukoliko mislite da ćete u oktobru imati dovoljno vremena, a želite dodatni prihod – prijava traje do večeras u 20h!

Naslovna fotografija: Pixabay

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još