Deset TOP serija koje donosi avgust, p1

Igra prestola dobija prequel, a Stiv Karel glumi terapeuta kojeg drži u zatočeništvu serijski ubica. Ejmi Čarls sa BBC-a navodi šta ne smemo propustiti u avgustu. Mi vam donosimo prvih pet serija sa njene liste, a ako vas zanima cela lista, možete nastavak pogledati ovde.

1. House of the Dragon

Otkako se serija završila, televizijski novinari i obožavatelji podjednako su debatovali na pitanje: šta će biti sledeća Igra prestola? Koja bi to bila sledeća saga epske fantastike, sa ogromnim međunarodnim uspehom? Odgovor je mogao biti samo: još Igre prestola. „Kuća zmaja“ je utemeljena na Martinovoj knjizi „Vatra i krv„, a radnja serije je smeštena 200 godina pre Igre prestola i govori o kući Targerijen, srebrnokosim čuvarima zmajeva. U seriji Met Smit iz „Krune“ i Ema D’Arsi iz „Wanderlust-a“ glume suparnike za Gvozdeni presto, koji trenutno zauzima Pedi Konsidin iz serije „Dead Man’s Shoes„. Ostatak glumačke ekipe čine Stiv Tusen („Prince of Persia„), Olivija Kuk („Ready Player One„) i Ris Ivans („The Amazing Spider-Man„). „Moćno je, intuitivno, mračno, poput Šekspirove tragedije„, rekao je Džordž RR Martin za The Hollywood Reporter. Reditelj Migel Sapočnik rekao je za THR da je serija smanjila količinu seksa na ekranu, ali da su, iako još uvek ima nasilja nad ženama, pristupili tome „pažljivo i promišljeno“. „To ne bi trebalo umanjivati, ali ni glorifikovati„, rekao je.

House of the Dragon premijerno će biti prikazana 21. avgusta na HBO i HBO Max u SAD-u.


2. Welcome to Wrexham

2020. godine se dogodilo nešto neočekivano u malom velškom gradu Reksamu: Rajan Rejnlolds i Rob Makelheni, dva velika holivudska glumca, kupili su fudbalski tim. Reksam AFC je najstariji profesionalni fudbalski klub u Velsu, treći najstariji na svetu, a trenutno igra u petom rangu takmičenja – Nacionalnoj ligi. „Ovo je priča o autsajderu„, kaže Rejnlods u trejleru za ovu novu dokumentarnu seriju koja prati kupovinu kluba i njihovo učenje o realnosti posedovanja profesionalnog fudbalskog tima, usmereno na neverovatno posvećenu zajednice navijača. S ogromnim kultnim uspehom koji je ostvario „Ted Laso“, najbolje je vreme da se ispriča stvarna priča o Amerikancima koji padobranom uskaču u britanski profesionalni fudbal, ali ovaj put u igri su stvarni životi, stvarne nade i stvarni novac.

Premijera je 24. avgusta na FX i Hulu u SAD-u i 25. avgusta na Disney+ u Velikoj Britaniji.


3. The Sandman

Najprodavaniji i kultni grafički roman Nila Gejmana, „The Sandman„, dugo se smatrao „nesnimljivim“. Krupna imena su se bacila na to, ali niko nije imao uspeha. Do sada. „Pokušavali su da priču na 3000 stranica knjige stave u dva sata filma“, rekao je Gejman za BBC News. „I niko to nikad nije dešifrovao jer je bilo nemoguće.“ To je komplikovana priča, ali u osnovi Tom Staridž („On the Road„) je u ulozi naslovnog lika „Sandman„-a, takođe poznatog i kao „Dream“ ili „Morpheus„, koji mora da putuje kroz više svetova i vremenskih epoha kako bi se iskupio za prethodne greške, nakon što je bio zatočen čitav jedan vek. Uz sjajnu glumačku postavu prepunu zvezda koje čine Gvendolin Kristi, Džena Kolman, Bojd Holbruk, Stiven Fraj, Paton Osvalt, Kirbi Hauel-Baptiste, Dejvid Tjulis i Vivijen Ačampong, Netflix svakako računa da će ova odrasla fantastika privući pretplatnike.

Sandman“ je izašao 5. avgusta na Netflixu.


4. She Hulk: Attorney at Law

Najnovija Marvel TV serija na Disney+ kanalu uvodi na male ekrane još više superheroja koje bi ljubitelji stripova mogli prepoznati. Tatjana Maslani („Orphan Black„) je Dženifer Volters, advokatica koja je stručnjakinja za pravne slučajeve iz nadljudskog ugla. Ona je posebno vešta u tim poslovima, zato što se može pretvoriti u Hulka visokog 6 stopa i 7 inča, nakon što je slučajno bila zaražena krvlju svog rođaka, Brusa Banera (Mark Rufalo). Maslani je na nedavnom „Comic-Con„-u u San Dijegu izjavila da je to Marvelova „prva prava polusatna komedija„, stoga očekujte puno smieha dok se ova 30-i-nešto-godišnji advokatica bori sa svakodnevnom realnošću ljubavi, života i prijatelja, dok istovremeno postaje superherojka. Abominejšn koga igra Tim Rot vraća se u MCU, kao i Benedikt Vong, dok se ekipi pridružuju Džamila Džamil („The Good Place„), Džon Bas („Super Pumped„) i Rene Elis Goldsberi („Hamilton„). Govoreći za StageRightSecrets na „Comic-Con„-u, Maslani je rekla: „Bila sam nervozna od ideje da uđem u ovo, ali kad sam pročitala pilot scenario koji je napisala Džesika Gao, bilo mi je jako smešno i jako čudno, i stvarno neočekivano. I bila sam u fazonu – i da ovo nije stvar Marvela, i dalje bih želela da odem na audiciju„.

She Hulk: Attorney at Law premijerno će biti prikazana 17. avgusta na Disney+


5. Bad Sisters

Koliko bi daleko išla usko povezana grupa sestara kako bi zaštitile jedna drugu? U novoj mračnoj komediji „Bad Sisters“ idu zaista prilično daleko. U seriji Šeron Horhan, En-Mari Daf, Eva Birthistle, Sara Grin i Iv Hjuson, glume pet sestara koje su pod istragom zbog prevare životnog osiguranja nakon što jedan od njihovih muževa, kojeg glumi Kles Bang, misteriozno umire. U trejleru vidimo kako Bang fizički i psihički zlostavlja svoju ženu, a grupa sestara planira kako da ga se reši. To je uzbudljiva premisa, a ako se trejler uzme u obzir, zajedno s Horganovim prethodnim radom – očekujte smeh, suze i nepokolebljiv pogled na bol.

Prve dve epizode serije izlaze 19. avgusta na Apple TV+, a ostatak će izlaziti svake naredne sedmice.

Izvor: Amy Charles, BBC

Naslovna fotografija: Trailer, youtube printscreen


Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još