U četvrtak stručni skup BUDUĆNOST ZA MLADE: Za zdravo i bezbedno odrastanje

U četvrtak, 25. maja sa početkom od 15h u Dorćol Platzu u Beogradu biće organizovan stručni skup BUDUĆNOST ZA MLADE, povodom dešavanja u Srbiji proteklih nedelja.

Ideja skupa je hitan sastanak stručnjaka i stručnjakinja, s ciljem razmene mišljenja, predloga za dalji rad i delovanje, kao i strategija i taktika organizovanih akcija u prevenciji nasilja, na mikroplanu (u porodicama, školama i lokalnim zajednicama) i makroplanu koji se tiče korenitih sistemskih promena. Teme skupa biće naučno utemeljeni programi prevencije nasilja, primeri dobre prakse iz zemlje i sveta, kao i poziv na akciju i zajedničko delovanje, u rešavanju problema čiji značaj prevazilazi političke i sve druge razlike, u našem društvu„, navodi se u saopštenju organizatora.

BUDUĆNOST ZA MLADE događaj je koji okuplja stručnu i profesionalnu javnost iz različitih disciplina i oblasti rada, usmerenog na decu i mlade. Skup je otvoren i za sve ostale zainteresovane pojedince, pojedinke i kolektive, koji svojim radom, idejama i predlozima, mogu pomoći u prevenciji nasilja i prevazilaženju krize.

PREVENCIJA NASILJA među decom i mladima, mora biti shvaćena kao APSOLUTNI PRIORITET našeg društva i kao problem u čije se rešavanje moraju uključiti sve društvene instance, ne samo u prosvetnom sistemu Republike Srbije, već i u najširoj društvenoj sferi koja uključuje: roditelje/ke, staratelje/ke, učiteljice, nastavnike, profesorke i svo školsko osobolje, pedagoge, psihološkinje, ustanove socijalne zaštite, civilni sektor, predstavnike medija i radnike/ce u kulturi„, podvlače organizatori.

Skup BUDUĆNOST ZA MLADE zajednički organizuju: Centar E8, regionalna mreža nevladinih organizacija Inicijativa mladića (Young Man Initiative – YMI) i Gimnazija „Sveti Sava“, uz podršku Dorćol Platz-a. 

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još