Ida Prešter: Živimo u doba nezdrave paranoje od starosti

Kako će izgledati vas 70.rođendan?

Nova pesma i spot Ide Prester govori baš o tome.

„Živimo u doba nezdrave paranoje od starosti. U panici smo od bora, lažemo o godinama, stariji ljudi su u tom svetu terora mladosti zanemareni, nevidljivi, pogotovo žene. Htjela sam pokazati kako divan i ispunjen može biti život u starijoj dobi. Starost nije sramota, već privilegija. Nadam se da će moj 70. rođendan izgledati kao onaj opisan u pjesmi i ovom spotu“, priča autorka.

I tekst i muziku za svoju novu pesmu pisala je sama Ida, a u aranžmanu joj je pomogao njen dugogodišnji saradnik Matej Koncan Klemar. Specifičan spot koji prati ovu numeru režirala je Hani Domazet, a snimio Urh Pirc.

Ono što je posebno zanimljivo jeste inkluzivnost, kako pesme, tako i spota – u kome glume isključivo žene starije od 60 godina.

„Tražila sam gospođe s iskrom u očima i pune životne strasti“, rekla je autorka Ida Prester.

Među ženama koje možemo videti u spotu nalaze se i neke poznate žene, kao što su hrvatska manekenka Zvona Vučković, influenserka Jadranka Olivari Jirsak (Oliva Style), glumica Ksenija Marinković, glumac Borko Perić, zagrebačka street style ikona Đurđa Anotolović i dizajnerka enterijera Lila Jurić.

Spot je ispao tačno onako kako ga je autorka i zamislila, izuzev jedne stvari – hulahopa. Naime, Ida je zamislila da u spotu vrti  hulahop, po uzoru na Grejs Džons, koju pominje u pesmi. Ali taj poduhvat se ispostavio kao jako zahtevan, jer je Idi bilo potrebno tri nedelje da savlada tehniku.

Foto: Marina Uzelac


Naslovna fotografija: Scena iz spota, youtube printscreen

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još