Trening rutina Stevana Filipovića

Kada ste videli na Instagramu da snimamo „Nadrkano hodanje“ ispred nekadašnjeg bioskopa Voždovac, veliki broj vas je odmah pogodio i gosta – STEVAN FILIPOVIĆ, aktuelni laureat nagrade „Pravi muškarac“!

O Stevinim političkim stavovima mnogo toga znate i to je objasnio u jednom od prethodnih intervjua za Zoomer, ali je vaše prvo pitanje bilo – koliko Steva diže iz benča! Zato vam danas donosimo Stevine „internet batica“ lifestyle savete iz „Nadrkanog hodanja“. 😊

„Ovo su laički saveti, ja nisam nutricionista i nemam pojma o medicini. Ovo je internet batica znanje, na ličnom primeru. To funkcioniše za mene, ne znam da li bi funkcionisalo za nekog drugog”, ogradio se Stevan u startu, ali nas je i dalje zanimao odgovor na pitanje – koliko diže iz benča?!

„Ne mnogo, osamdeset, maksimum devedeset kilograma”, iznenadio je Steva svojim odgovorom i dodatno objasnio da pored toga radi neke druge vežbe i ima svoju trening rutinu.

Foto: Privatna arhiva

„Ta se rutina formatirala decenijama. Ja sam aikido trenirao dvanaest godina kod pokojnog Ljube Vračarevića i došao do braon pojasa i tu se napravila neka navika. Onda je došao fakultet, snimanje filmova i tad batališ jer ne znaš puno o nutricionizmu i zdravom životu. E, kad oko tridesete godine dođe potpuni zdravstveni lom, i iz nužde kreneš u te neke popravke. To uključuje keto ishranu i jedno šest treninga nedeljno – tri puta kardio, a tri puta klasična teretana”, objasnio je Steva i dodao da je trčao dva puta polumaraton, što svima preporučuje.

Najteži deo je sticanje navika. Posebno u ishrani.

„Nužna je promena navika u ishranu. Naučio sam šta su osnovne grupe namirnica i šta radi šta u organizmu. Izbacio sam šećer što je zavisnost kao kod heroina. Nikad nisam probao, ali tako funkcioniše – mesec dana pakla i posle ti bude potpuno OK”, kaže Steva za autora emisije potpuno kontraverznu tezu. Jer, šećer je ukusan.

„Jeste ukusan kratkoročno, ali dugoročno pravi probleme. Uopšte nije potreban u organizmu. Kad izdržiš prvih mesec dana shvatiš da ti je nepotreban i postane ti bljutavo. Ja sad jedan jači sladoled ne mogu da pojedem koliko mi je intenzivan ukus“, objasnio je dodatno Steva.

Foto: Privatna arhiva

Model koji za njega funkioniše je keto ishrana. Izbacio je šećer, smanjio ugljene hidrate, ali ne broji kalorije i time se ne opterećuje. Najvažniji deo je disciplina.

„To disciplinovanje je važan deo, a onda i disciplinovanje i za vežbanje. Trening ne može da se propusti. Ali je to jako teško kompatibilno sa snimanjem filmova i uklopiti u jedan snimajući dan”, podvukao je Steva.

Nezgodno je uklopiti snimanja i teretanu, ali da li je teretana i nagrada „pravi muškarac“ uklopljiva. Da li pravi muškarac ide u teretanu?

„Neki idu, a neki ne idu“, zaključuje Steva uz smeh. „Nećemo da namećemo kult teretane“.

Ali „Pravi muškarac“ mora da bude feminista. Zašto, pogledajte u celoj epizodi. To je ipak neka druga tema.


Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još