TOP 5 FILMOVA U 2023. GODINI

ZOOMER publika je glasala i kaže – najbolji film godine je BARBIE sa 58% glasova! Sledi Oppenheimer sa 37% glasova, dok je Mala sirena dobila 5% vaših glasova. A ZOOMER redakcija se u potpunosti slaže!

Izvor: imdb.com

Evo šta su članovi redakcije izdvojili – i zbog čega.


Barbie, apsolutno. Mislim da nedostatke koje film ima nadoknađuje najjačim marketingom kom može da parira samo naša vlada. Drago mi je što je 2023. godina bila obojena u roze i slavlje girlhood-a, u čemu je Barbi svakako imao ulogu.


Cela godina definitivno je bila obojena u roze, a film je uspeo da na zanimljiv način istraži teme komodifikacije, kapitalizma, konzumerizma, ali i pink washinga i sve stereotipe i razne poglede na Barbi – da li je role model ili fašistkinja, da li je osnažila žene ili unazadila feminizam? Na kraju film šalje osnažujuću poruku možda više Kenovima nego Barbikama. A što se tiče nedostataka, mislim da svi nedostaci koje film ima padaju u vodu kada krene I’M JUST KEN! PS: Wonka jako drugo mesto jer #timoti.


Pa svi filmovi za koje mislim da bi mi bili naj ili nisu stigli u Srbistan ili ih nema na mojim striming platformama tako da složiću se – Barbi zbog kulturološkog efekta.


The Last Kingdom: The 7 Kings Must Die – Iako je Barbie zavrtela svet ove godine, ne bih zapostavila ni sjajan film Edward Bazalgette-a koji drži pažnju od prve do poslednje sekunde i rado ga gledam kada god se prikazuje na bioskopskim platnima.


Čuvari Formule – Lančana reakcija  Pravi pravcati igrani dokumentarac. Odlično predstavljeno stanje Jugoslavije tokom hladnog rata. Istinita priča o kojoj se malo govorilo do sada. Ovo je jedan od filmova koje definitivno morate pogledati dva puta: prvi put da se isplačete i drugi put da uhvatite i povežete svaki detalj. Hvala Bjelogrliću.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još