TOP 10 sadržaja za ove praznične dane

Stiže sezona praznika, odmora, ispita i odmaranja od ispita i gledanja, slušanja i praćenja svih medijskih sadržaja da bismo koliko-toliko ostali normalni u vreme ispita i korone i ispita u vreme korone. Treba li opet pomenuti ispite i koronu?
U ovom tekstu, donosimo ti predlog deset sadržaja koje možeš da pratiš kada hoćeš da odmoriš mozak i naučiš nešto zanimljivo na opušten i zabavan način. Uglavnom su podcasti jer, 21. vek.

Promaja

Prvo jedna emisija, pa ćemo podcaste.
Ovu emisiju na RTS2 u potpunosti realizuju baš mladi ljudi, većinom srednjoškolci, koji na svoj način govore o temama značajnim za mlade. Oblasti su im široke, a obrađuju ih na jedan inteleginentan i promišljen način, sa ciljem da utiču na svoje vršnjake i prošire vidike svojoj generaciji. A sve to dinamično i duhovito, kao što i sam naziv emisije sugeriše.

F.fm podkast

Mene moda apsolutno ne zanima i o njoj znam onoliko koliko sam čuo u pesmi Sajsi MC – kombinacija teget i crno je fešn no no i naravno, tek onoliko da procenim šta da obučem da mi se ne vide ona dva kilograma od Božića. Međutim, ovaj podkast o modi mi je privukao pažnju jer u njemu dve devojke ne komentarišu kako se neko obukao i šta sa čim ide, već ko je tu odeću proizveo i kako njena proizvodnja utiče na planetu – kako ekonomski, tako i ekološki. Zanimljivo je skontati kako naša odluka da kupimo ovu ili onu krpicu utiče na planetu. I osvešćujuće učiti o konceptu „održive mode“. Zapratite ih da vidite šta je to i koliko je mogućnosti.

Podkast Tetke

Zamislite situaciju da o ozbiljnim društvenim temama pričaju tri tetke – jedna dreg kraljica i dva gej muškarca, od kojih je jedan komičar, a drugi filozof levičar. Urnebesno. Istovremeno inteligentno i duhovito, zabavno i promišljeno, hrabro i – pomalo kemp. Jer kakav je to svet, ako se malo ne baci shade. I da, pomenuli smo Sajsi – i ona im je bila gošća u jednoj urnebesnoj emisiji.

Vuglanje

Vugl je portal za mlade, a Vuglanje podkast u kome se o svemu priča, dokle god je u fokusu. Kako kažu, Vuglanje je podkast za ljude koji misle. Bistre sve teme, od recepta za krofne do nuklearnog naoružanja, pod jednim uslovom: da su ove nedelje bile u centru pažnje javnosti. Sjajnu ekipu čine Jovana i Nikola, oni pravi, kvalitetni novinari koji znaju i da bace po koji pravi, nesmešni vic, ali i da okrenu priču na najozbiljnije teme.

Dizajn priča

Grafički dizajn je, kažu, oblast budućnosti i tu ima keša – verujem da mnoge zanima. Ovaj podkast je insajderski pogled na dizajn. Slušanjem istog, možete upoznati mnoge mlade kreativce, naučiti puno od njih, a i saznati ponešto o ne tako svetloj i zabavnoj strani bavljenja ovim poslom. Ako ste na bilo koji način kreativac – nemojte propustiti ovo.

Tampon zona

Autorska emisija novinarke Ive Parađanin. Nešto što nikad neće prestati da bude relevantno, na žalost ili na sreću. Ako si žena – klikni. Ako si muškarac – klikni. U svakom slučaju – klikni. Pa onda slušaj opet. Pa još jednom. Jer ženska prava se tiču svih nas.

Zadovoljstvo u tekstu

„Soba 2806“ na Netflixu? Gledali? Možda HBO i „The Undoing“ (Slom)? „The Crown“? Ajdeee, bar onaj trešić „Emily in Paris“ ili sjajnu i spooky „Ratched“? Niste? Pa šta radite vi u vreme izolacije? Trk da odgledate. A vi koji jeste – trk na Remarkerov sajt, gde vas čekaju Biljana Keller i Vladimir Cerić, koji svake nedelje obrađuju sadržaje pop kulture – najčešče serije, knjige i filmove, koje svi obožavamo, ali na jedan dubiozan način, smeštajući ih u društveno-istorijski kontekst i davajući im šire značenje. Pop culture dubioza. Ne sme se propustiti.

Radio Tatuin 202

Dok smo kod pop kulture – Hellooooo, ima li ovde Star Wars fanova?
May the force be with you.
Radio Tatuin se u svakoj emisiji bavi vestima i zanimljivostima iz Star Wast univerzuma, a čak i oni koji nisu toliko zaluđeni samom franšizom zasigurno vole mimove sa Bebi Jodom, pa u nekim delovima se prolazi i kroz more mimova vezanih za serijal.
Listen to this podcast, you must.

Instant psihodnevnica

Podkast na Multiradio.rs koji se bavi mentalnim zdravljem. Jednom mesečno, iskusne psihološkinje pričaju o temama vezanim za ovaj aspekt zdravlja koji je manje u fokusu, a u ova vremena izuzetno ugrožen. Osim mentalnim zdravljem u doba korone, bavile su se i dejting sajtovima, digitalnim nasiljem, važnošću samosaosećajnosti, kao i njegovim kraljevskim visočanstvom – lajkom!

Podcast MLADOST

Treba li da vas podsećamo? Praznici su najbolje vreme za rekapitulaciju svih dosadašnjih emisija jer, verujemo, nijednu niste do sad propustili.

Tekst piše: Nemanja Marinović

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još