Svetski lideri i liderke u oblasti rodne ravnopravnosti danas uživo na Zoomeru

Platforme Zoomer.rs i Centar E8 imaju tu čast da budu izabrani mediji za Srbiju koji će preneti jedan od vodećih svetskih događaja u oblasti rodne ravnopravnosti – Towards Equality. Program će biti na našim Youtube i Facebook platformama danas od 15h!

U pitanju je medijski događaj koji okuplja najveće svetske lidere i liderke u ovoj oblasti, a koji će govoriti u okviru kampanje koja traje do drugog jula, a osim današnjeg događaja čeka nas i Forum koji će biti održan u Parizu od 30. juna do 2. jula, odakle ćemo takođe imati eksluzivno pravo praćenja.

„18. juna petnaest međunarodnih medija istaći će izazove i rešenja za postizanje rodne ravnopravnosti i izgradnju jačih društava. Žene, muškarci, predstavnici i predstavnice civilnog društva ili javnih institucija, inovatori i inovatorke, kao i kreatori i kreatorke promena, vodeći stručnjaci i stručnjakinje ili renomirane ličnosti u oblasti rodne ravnopravnosti takođe će udružiti snage tokom dvočasovnog direktnog prenosa i putem kampanje na društvenim mrežama #TowardsEquality „, navodi se u saopštenju Sparknews, organizatora događaja.

Samo neki od govornika i govornica na događaju su južnoafrička političarka i izvršna direktorka UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka, režiserka Anastasia Mikova iz Ukrajine, britanska aktivistkinja poreklom iz Somalije Nimco Ali OBE, Gary Barker sa kojim je Centar E8 već imao sjajnu saradnju, kao i mnogi drugi zanimljivi govornici.

Kao najavu, donosimo vam kratki video režiserke Anastasije Mikove – Woman Generation Equality. Anastasija Mikova je korežiserka hvaljenog dokumentarnog filma „Žena“.


Ovaj jedinstveni događaj je samo uvod sve što nas dalje čeka, a što će biti finalizirano velikim forumom. Forum za ravnopravnost generacija (Generation Equality Forum) biće održan od 30. juna do 2. jula u organizaciji UN Women i francuske vlade.

„Forum će okupiti vlade, korporacije i kreatore promena iz celog svega kako bi definisali i najavili ambiciozne investicije i politike. Mediji su, s obzirom na njihov širok opseg i uticaj, ključna poluga u dovođenju ovih pitanja, kao i rešenja ovih pitanja, u pik interesovanja šire javnosti“, navodi se u saopštenju Sparknews-a.

Ponosni smo i počastvovani što imamo jedinstvenu priliku da donesemo atmosferu sa ovih događaja u Srbiju. Pratite nas danas od 15h, kao i narednih dana, za mnogo zanimljivih informacija.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još