fbpx

Sve više građana se vakciniše na Sajmu, ali raste i broj zaraženih

Koordinatorka punkta za vakcinaciju na Sajmu u Beogradu izjavila je za N1 da je primetan blagi porast broja ljudi koji su zainteresovani za vakcinaciju.

„I pored odmora i raspusta prethodnih dana se primećuje blaga tendencija rasta zainteresovanosti za vakcinaciju, čak i među mladima“, rekla je ona.

Istakla je da se dnevno na tom punktu vakciniše između 300 i 500 građana, dok je vikendom taj broj i do 800. Polovinu njih, ipak, čine državljani BiH i Severne Makedonije.

Svakoga dana od 8.30 do 15.30 radi punkt za vakcinaciju na Sajmu, gde su dostupne vakcine proizvođača Fajzer, AstraZeneka, Sinofarm i Sputnjik.

Od broja vakcinisanih, kako je ranije rekao ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić zavisiće i polazak u školu 1. septembra, a najavljuje se i četvrti talas epidemije, koji će prema rečima stručnjaka biti talas nevakcinisanih.

Istovremeno, u Srbiji raste broj zaraženih i ponovo je trocifren. Prema zvaničnim podacima danas je bilo 292 novozaraženih, dok su dve osobe preminule od posledica korona virusa, a juče je novozaraženih bilo 332, bez žrtava od ovog virusa.

Cover photo: Hakan German / Pixabay

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Sećanje na lockdown

Sećate li se prošlogodišnjeg policijskog časa? Od 17. marta do 7. maja 2020. godine trajao je policijski čas u Srbiji, uveden kao...

LJUBICA BELJANSKI RISTIĆ: Najveća vrednost je stvoriti uslove za one koji dolaze

O svetlosti, mraku i pozorištu kao prostoru zajedničkog življenja LJUBICA BELJANSKI RISTIĆ je dramska pedagoškinja, pozorišna umetnica, radnica...

Mina Milošević: Strah je najveći problem našeg društva

U susret projekciji filma „Draga deco budućnosti“, koja će biti održana nakon ceremonije zavaranja ovogodišnjeg Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, 16. septembra...

Šta se dešavalo na ekološkom ustanku i zašto nam je to važno?

U subotu 11. septembra u Beogradu održan je drugi po redu ekološki protest, kako su ga organizatori nazvali, „Ustanak za opstanak"....

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još