Srbija je šampion Evrope u eFootballu

U velikom finalu EEF šampionata u Podgorici, Marko Roksić se dokazao kao najbolji eFootball igrač Evrope, savladavši predstavnika Turske, Mučahita Sevimlija sa rezultatom 3-1.

Napeti maraton utakmica na EEF šampionatu završio se Roksinom pobedom, koji je osvojio novčanu nagradu od 5.000 evra, kao i plasman za veliki svetski IeSF šampionat, koji će se u decembru odigrati na prelepom ostrvu Bali.

U ovom BO5 okršaju Srbija je povela u startu, sa trijumfom u prvoj utakmici (3-1). Kao njegov najopasniji protivnik do sada, Turčin je brzinski izjednačio rezultat u drugoj utakmici (1-3).

Roksi je koncentracija ostala na nivou – uzvratio je u narednoj utakmici (2-0) i tako osigurao meč loptu za Srbiju. Odlučujući meč je do samog kraja ostao neizvestan, ali je Roksa u poslednjim minutima duela razbio egal (2-1) i slavio kao šampion Evropskog prvenstva u eFootball-u. Treće mesto podelili su Makedonija i Izrael.

Da podsetimo, EEF šampionat održavao se od 6. do 10 septembra u Bemax Areni u Podgorici u okviru eFesta, najvećeg Sci-Tech & Gaming događaja u Crnoj Gori. Pored takmičarskog dela programa, trodnevni festival bio je namenjen svim ljubiteljima gejminga, nauke, tehnologije i muzike.

Roksu ćemo sledeći put gledati od 27. novembra do 09. decembra na IeSF šampionatu na Baliju, gde će snage odmeriti najbolji eFootball igrači širom sveta.

Srbija i Turska su se prošle godine takođe susrele u velikom finalu eFootball Kupu Nacija, gde nas je predstavljao Đorđe Milićević. Đorđe je osvojio zlato na ovom turniru, savladavši Mučahita u završnici šampionata.

Izvor i fotografije: Hero advertising, Beograd

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još