Serija „PORODICA“: treba li nešto da saznamo 20 godina kasnije?

Sinoć je počela sa emitovanjem serija „Porodica“ na RTS-u. Serija prikazuje tri dana uoči hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića i njegove dane sa porodicom u kući. Biće emitovano svega pet epizoda, a već nakon prve digla se prašina.

U prvoj epizodi saznajemo odnos institucija iznutra, saznajemo društvenu atmosferu u kojoj postoji kult obožavanja Miloševića, saznajemo i odnos same porodice Milošević. Možda. Možda i ne.

Vidimo kako sve institucije, udruženja, redakcije funkcionišu kao porodica, ili su zapravo i isprepletene porodičnim odnosima. Vidimo kako čak i jedna medijska redakcija prati porodični narativ. Možda. Možda i ne.

Zašto 20 godina kasnije dobijamo ovu seriju?

Zašto baš na RTS-u? Zašto se snimanje serije držalo u tajnosti? Koliko verujemo događajima iz serije, osim prikazanim arhivskim snimcima?

Deluje da je većina Srbije noćas bila kraj malih ekrana – neki su se podsećali tog dana, neki smo sada pokušavali da saznamo šta se desilo. Svakako, svima nam ostaje da vidimo šta nas očekuje do kraja nedelje.

Glave uloge dobili su Boris Isaković, Mirjana Karanović, Uliks Fehmi, Gordan Kičić, Tijana Marković, Milan Marić. Serija se emituje od 29. marta do 2. aprila svako veče u 20:50 na RTS-u.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još