Rekonstrukcija ženski fond ima dva nova konkursa

Ženska nevladina organizacija Rekonstrukcija ženski fond, kao i svake godine dodeljuje određene grantove i stipendije. Sada imaju otvorena dva nova poziva. Do 12. februara otvorena su dva RŽF konkursa, za program Specijalni fokus i za Stipendije „Žarana Papić“.

Specijalni fokus je program koji je namenjen poentiranju u feminističkom aktivizmu. Od početka je bio orijentisan na učenje i širenje znanja o kritičkim temama, komunikaciju i velike kampanje, uključujući aktivizam Romkinja. Sve više se razvijao kao jedan od RŽF programa podrške kroz grantove, profilirajući se kao živahna laboratorija za angažovane inicijative koje su u fazi razvoja.

Od 2016. pravimo odlučan korak da struktuiramo Specijalni fokus kroz tematske pozive za podnošenje projekata. U centru pažnje će biti naše ukorenjene brige: militarizam, nacionalizam, rasizam. Cilj nam je da razumemo, razmenimo, identifikujemo i podržimo aktivnosti koje se suočavaju sa izvorima sadašnje politike.

Stipendije Žarana Papić – podrška aktivistkinjama/akademkinjama za sticanje znanja u oblastima koje imaju veze sa rodnim/ženskim i mirovnim pitanjima.

Prioritet Ženskog fonda je stipendiranje učesnica u programima koji dugoročno doprinose razvoju znanja u Srbiji o rodnim/ženskim i mirovnim pitanjima. Prioritet imaju Master akademske studije politikologije – Studije roda na Fakultetu političkih nauka. Zavisno od raspoloživih sredstava, stipendije se mogu dodeliti i za druge značajne rodne i mirovne programe u zemlji ili inostranstvu.

Više o ovoj stipendiji, ali i radu RŽF-a pročitajte na njihovom sajtu.

Solidarno!

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još