Reizdanje prvog albuma Sajsi MC simbol ženskog oslobođenja

Reperka Sajsi MC pripremila je svojoj publici reizdanje prvog albuma „Daleko je Dizni“! Album koji su obeležili hitovi „BMX“, „Srpska Doroti ide u OZ“ i „Pokloni se hegemonu“ dobio je reizdanje jedanaest godina nakon prvog izdanja.

Kako Sajsi kaže, u pitanju je „remasterovan“, „apgrejdovan“ i „bolje obučen“ Dizni. Za ovu ideju zaslužni su pre svega njeni prijatelji, a posebno Aleksandar Starčević koji je glavni krivac što se album desio.

„Sajsi je uvek orijentisana na pravljenje nove muzike, a često zaboravlja koliko je velike korake za domaću alternativnu muzičku scenu napravila. „Daleko je Dizni“ je upravo to. To je bio prvi put da je neka žena kod nas objavila svoj hip-hop album i to je ozbiljna stvar, koje ona nije bila svesna“, rekao je za Zoomer Aleksandar Starčević.

Prema njegovom mišljenju, proces osvešćivanja sopstvenih koraka nije bio lak za Sajsi, ali je uz podršku prijatelja i saradnika ipak došla do koncepta novog albuma koji će voleti i generacije koje tek dolaze.

„Ima više segmenata koje smo radili da bi ceo taj album bio predstavljen novoj generaciji, a neki od njih će se tek pojaviti i jako me raduje da šira publika vidi višeslojnost koju ona kao umetnica donosi“, podelio je Starčević za Zoomer.

Srećom, ovih prvih koraka sada je više nego svesna. Kako sama Sajsi kaže na svom Instagram profilu, iako je prvi album došao u trenutku kada ni sama nije bila svesna šta se dešava, kasnije je shvatila da je ceo put ka tom albumu bio oslobođenje.

„Tek kasnije sam shvatila da sam bila sama, ispred cele scene, bez velikog iskustva i podrške i samo sam jako, kao i sada, verovala u to što radim“, napisala je Sajsi MC.

Oslobođenje je i glavni motiv ovog reizdanja, a tu simboliku je prikazala i na cover-u albuma.

„U pitanju je kruna sastavljena od različitih klitorisa i to predstavlja oslobađanje, žensku energiju, borbu i jačinu, sve ono što mi je trebalo od početka do sad i za dalje“, napisala je Sajsi.

A kako su izgledali njeni počeci na sceni, kako danas izgleda prvi klub u kom je nastupala i koja su to sudbonosna mesta koja su obeležila njen život i karijeru možete da pogledate ekskluzivno u subotu u novoj emisiji „Nadrkano hodanje“, samo na Zoomeru.

Izvor: Instagram / Sajsi MC official
Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još