Razgovor koji leči

Platforma za besplatne zdravstvene konsultacije DokTok je početkom aprila meseca pokrenula kampanju „Razgovor koji leči” u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije. U okviru kampanje DokTok je uz podršku psihoterapeuta i psihologa svojim korisnicima omogućio besplatnu psihološku podršku svakoga dana u nedelji. Razgovori sa psihoterapeutima i psiholozima se obavljaju na sajtu platforme www.doktok.rs, gde građani mogu da pogledaju listu dostupnih psihologa, njihovu dostupnost i slobodne termine, a zatim zakažu svoju konsultaciju kod odabranog stručnjaka ili se odmah povežu sa nekim od trenutno dostupnih.

Poslednjih godina briga o mentalnom zdravlju postaje sve prihvaćenija i jednako važna kao i fizičko zdravlje, te se i mogućnosti nege i brige o istom sve više prilagođavaju potrebama pojedinca. Uz pomoć telemedicine, mogućnost online razgovora sa stručnjakom postala je dostupna kad god vam je potreban razgovor, bez obzira na vreme i mesto.

„Najnovija istraživanja na ovom polju dokazuju nam da je online terapija pojednostavila i olakšala život mnogim klijentima”, navodi Nataša Stojadinović, diplomirani defektolog, specijalni pedagog, porodični savetnik i psihoterapeut pod supervizijom sa kojom možete razgovarati putem platforme DokTok. Ona dodaje i da se online savetovanje pokazalo efikasnim u podsticanju dece i tinejdžera na terapiju jer je njima ugodnije korišćenje interneta.

Psiholozi i psihoterapeuti DokTok platforme navode da su prednosti online psihoterapije gotovo iste kao i kod tradicionalne, gde pacijenti razgovorom dobijaju potrebnu pomoć, uz dodatni benefit da istu dobijaju kada i gde im je potrebna, čak i iz udobnosti svog doma. Da bi terapija bila uspešna važno je da se pacijent oseća prijatno i komforno, što je upotrebom tehnologije svakako olakšano, jer se iste mogu obavljati iz poznatnog i prijatnog okruženja. Potrebni su samo telefon ili računar sa stabilnom internet vezom, kako biste stupili u kontakt putem DokTok platforme sa nekim od oko 30 dostupnih psihologa i psihoterapeuta preko audio ili video poziva.

Prednost online terapije je i ušteda vremena potrebnog za odlazak na seansu, ali i činjenica da ne postoji ograničenje u odnosu na mesto u kom živite. Možete odabrati svog psihoterapeuta iz bilo kog grada u Srbiji, a razgovor obaviti iz svoje sobe ili kancelarije.
„Ako želite sa nekim da porazgovarate, ali vam se ne sviđa ideja da ležite na terapeutovom kauču, ne morate – možete se udobno smestiti na svom kauču ili fotelji i pričati sa nama o važnim za vas temama preko DokTok-a”, kaže Andrea Menzalin, psihoanalitičar u edukaciji.

U okviru kampanje „Razgovor koji leči” za razgovor će svakodnevno tokom aprila i maja meseca biti dostupni psihoterapeuti i psiholozi DokTok platforme, a sve što je potrebno da uradite jeste da posetite sajt www.doktok.rs, napravite svoj profil i odaberete željenog stručnjaka za konsultaciju. Na raspolaganju ćete imati nekoga ko će vas saslušati, razgovorom pomoći oko nedoumica ili problema koji imate, ali i pružiti stalnu psihološku podršku kada i gde god da vam je potrebno!

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Medijski stručnjaci i NVO osudili izveštavanje o majmunskim boginjama

Grupa organizacija i medija objavila je saopštenje u kojem se osuđuje neprofesionalno izveštavanje medija o širenju majmunskih boginja i dovođenja u vezu...

Prvi osuđeni ruski vojnik za ratne zločine u Ukrajini

Ruskom vojniku u Ukrajini počelo je suđenje za ubistvo nenaoružanog ukrajinskog civila. Ovaj slučaj otvoren u Kijevu prvi je slučaj u kojem...

Najviše profesionalne etike vidljivo u omladinskim medijima

Najviša stopa poštovanja medijske etike primećuje se u omladinskim medijima, u kojima gotovo da nema prekršaja smernica Kodeksa novinara Srbije, zaključak je...

RTV o „majmunskim boginjama” kao mediji o HIV-u 80ih

Ako vas zanima kako su mediji izveštavali o početku HIV pandemije ne morate tražiti arhive stare 40 godina - dovoljno je da...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još