Barbi lutka za 70 godina vladavine

Britanska kraljica Elizabeta Druga proslavila je juče 96. rođendan i čak 70 godina kako se nalazi na prestolu britanskog kraljevskog dvora. Kraljica Elizabeta Druga je jedini britanski monarh koji je proslavio ovaj jubilej.

Tim povodom, u prodaju je puštena specijalna Barbi lutka sa njenim likom, kreirana od strane proizvođača Matel. Ona je deo barbi kolekcije, za koju kompanija kaže da odaje počast „vizionarskim pojedincima sa izuzetnim uticajem i nasleđem“, piše BBC.

Proizvođač se potrudio da lutka bude što autentičnija, te sadrži poznate detalje koji su važni deo kraljičine prošlosti. Barbika je obučena u haljinu od slonovače sa plavom trakom, na glavi nosi tijaru sličnu onoj koju je nosila kraljica na dan venčanja, dok su ružičaste i plave trake urađene po uzoru na one koje su joj poklonili njen otac Džordž VI i deda Džordž V.

Foto: Matell, izvor Telegraf

Palata je izdala i saopštenje u kojem se navodi da će kraljica svoj rođendan proslaviti privatno. Zanimljivost je da Kraljica Elizabeta Druga slavi dva rođendana – jedan u aprilu, a drugi u junu. U aprilu je zaista rođena, a drugi rođendan proslavlja kako bi ispoštovala tradiciju. Naime, tradicija nalaže da monarh sa svojim podanicima proslavi rođendan uz vojnu paradu, što se dešava tokom leta, kada je lepo vreme u Britaniji.

Ipak, kako prenose mediji, iz zamka „Vindzor“ stigla je povodom kraljičinog rođendana nova fotografija na kojoj pozira sa dva konja iz svoje ergele.

Foto: Getty images, izvor Hello

Naslovna fotografija: Getty images

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još