Razgovarajmo o mentalnom zdravlju porodice

Povodom Međunarodnog dana porodice koji se obeležava 15. maja na Instagram profilu platforme DokTok biće održan live na temu važnosti mentalnog zdravlja porodice kao stuba društva. Na ovom događaju, koji počinje u 18h, govoriće primarijus dr Olivera Aleksić Hil – dečji psihijatar, psihoanalitičar za odrasle, psihoanalitički psihoterapeut za decu i adolescente i porodični terapeut.

Događaj se organizuje u okviru kampanje „Razgovor koji leči”, koju je DokTok pokrenuo u aprilu u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije, a biće nastavljena i u toku maja. U okviru kampanje obezbeđena je besplatna psihološku podršku svakog dana u nedelji, za svakoga ko se registruje putem ove platforme.

Briga o mentalnom zdravlju pojedinca, ali i cele porodice poslednjih godina sve je prisutnija  i sve prihvaćenija.  Sa digitalizacijom i razvojem telemedicine i mogućnosti su sada veće jer su sve više prilagođene potrebama i navikama pojedinca. Porodični terapeuti potvrđuju da se online savetovanje pokazalo efikasnim i u podsticanju mlađih generacija, dece i tinejdžera na terapiju jer je ovoj populaciji ugodnije korišćenje interneta„, navodi se u saopštenju i dodaje da im je samo u aprilu poslato više od 200 zahteva za online psihološku podršku.

Ukoliko želite da razgovarate sa  nekim, možete posetiti sajt www.doktok.rs, kreirati svoj nalog i odabrati željenog stručnjaka za konsultaciju.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još