Razgovarajmo o mentalnom zdravlju porodice

Povodom Međunarodnog dana porodice koji se obeležava 15. maja na Instagram profilu platforme DokTok biće održan live na temu važnosti mentalnog zdravlja porodice kao stuba društva. Na ovom događaju, koji počinje u 18h, govoriće primarijus dr Olivera Aleksić Hil – dečji psihijatar, psihoanalitičar za odrasle, psihoanalitički psihoterapeut za decu i adolescente i porodični terapeut.

Događaj se organizuje u okviru kampanje „Razgovor koji leči”, koju je DokTok pokrenuo u aprilu u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije, a biće nastavljena i u toku maja. U okviru kampanje obezbeđena je besplatna psihološku podršku svakog dana u nedelji, za svakoga ko se registruje putem ove platforme.

Briga o mentalnom zdravlju pojedinca, ali i cele porodice poslednjih godina sve je prisutnija  i sve prihvaćenija.  Sa digitalizacijom i razvojem telemedicine i mogućnosti su sada veće jer su sve više prilagođene potrebama i navikama pojedinca. Porodični terapeuti potvrđuju da se online savetovanje pokazalo efikasnim i u podsticanju mlađih generacija, dece i tinejdžera na terapiju jer je ovoj populaciji ugodnije korišćenje interneta“, navodi se u saopštenju i dodaje da im je samo u aprilu poslato više od 200 zahteva za online psihološku podršku.

Ukoliko želite da razgovarate sa  nekim, možete posetiti sajt www.doktok.rs, kreirati svoj nalog i odabrati željenog stručnjaka za konsultaciju.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Leksikon s2:ep17 /Marko Milivojević

Poželeti da saznaš  životnu priču ponekad podseća na nemoguću misiju. Leksikon je te nemoguće misije pretvarao u moguće. Barem iz dosadašnjeg iskustva.

YANXovanje utorkom 18: KOLARIĆU PANIĆU

Kako mi sami sebe znamo da ujebemo i zapletemo, to niko ne ume. I to je apsolutna činjenica. Da, mi sami sebe....

Prvi osuđeni ruski vojnik za ratne zločine u Ukrajini

Ruskom vojniku u Ukrajini počelo je suđenje za ubistvo nenaoružanog ukrajinskog civila. Ovaj slučaj otvoren u Kijevu prvi je slučaj u kojem...

Gol protiv stigme: Milica Pavlović i fudbalerke sa Daunovim sindromom

U sportskoj dvorani kampusa Univerziteta u Banjaluci odigrana je utakmica „fudbalom protiv stigme" u kojoj su fudbalsko umeće pokazale devojke sa Daunovim...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još