Poznati prvi finalisti Evrovizije: Ukrajina potvrdila status favorita

Sinoć je održano prvo polufinalno veče najvećeg muzičkog festivala u Evropi, a plasman u finale Evrovizije obezbedile su Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija. Ove zemlje će se u finalu pridružiti „velikoj petorki”, a za preostalih deset mesta takmičiće se u četvrtak 18 zemalja, uključujući i Srbiju.

Kao što je to bilo očekivano, najviše pažnje i najveći aplauz dobili su predstavnici Ukrajine, koji su nastupili pod rednim brojem šest sa pesmom „Stefania“. Ukrajina već nekoliko meseci važi za najveće favorite za pobedu, a prema predviđanjima kladionica imaju oko 50% šansi da upravo oni odnesu evrovizijski pehar.

Pored Ukrajine, status favorita potvrdile su i Grčka, Norveška i Holandija, kojima se predviđa plasman u deset najboljih.

Međutim, najveće iznenađenje večeri predstavljaju predstavnici Moldavije, kojima do sinoćnjeg nastupa nije predviđan veliki uspeh, a onda su preko noći skočili do 11. mesta na kladionicama. Svojim energičnim nastupom i folklor-rokenrol numerom prodrmali su scenu u prvom polufinalu koje je, može se slobodno reći, bilo dosta monotono, sa većim brojem balada koje liče jedna na drugu.

Neprijatno iznenađenje večeri bila je predstavnica Albanije, koja je provokativnim stajlingom, efektnim nastupom i originalnom numerom skrenula pažnju evrovizijskih fanova pre početka festivala. Međutim, iako je energično otvorila prvo polufinalno veče, nije uspela da se plasira u finale takmičenja.

Naša predstavnica Konstrakta nastupiće u drugom polufinalu, u četvrtak 12. maja pod rednim brojem tri. U ovom trenutku kladionice su joj naklonjene i predviđaju plasman i u finale, ali i u deset najboljih u finalnom skoru.

Nemanja Marinović
Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Ko su najfit kompanije u Srbiji?

Da li znate koje kompanije spadaju u najfit u Srbiji? Ako ne, odgovor će vam dati organizatori poslovne trke Schneider Electric Serbia Business...

Ne davimo Beograd menja ime i postaje stranka

Pokret Ne davimo Beograd prerasta u partiju, širi se na celu Srbiju i menja ime - odluka je sa šeste skupštine ovog...

Radna eksploatacija se još uvek retko prijavljuje

Na regionalnoj konferenciji „Borba protiv trgovine ljudima u svrhu radne eksploatacije u Evropi: standardi, realnost i nove strategije delovanja” koja je počela...

Bojana Stamenov na zatvaranju međunarodnog festivala saksofona

Deveti međunarodni festival saksofona u Srbiji – Belgrade SAXperience biće održan od 27. do 29. septembra u Beogradu. Prvo...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još