Poznati prvi finalisti Evrovizije: Ukrajina potvrdila status favorita

Sinoć je održano prvo polufinalno veče najvećeg muzičkog festivala u Evropi, a plasman u finale Evrovizije obezbedile su Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugalija, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija. Ove zemlje će se u finalu pridružiti „velikoj petorki”, a za preostalih deset mesta takmičiće se u četvrtak 18 zemalja, uključujući i Srbiju.

Kao što je to bilo očekivano, najviše pažnje i najveći aplauz dobili su predstavnici Ukrajine, koji su nastupili pod rednim brojem šest sa pesmom „Stefania“. Ukrajina već nekoliko meseci važi za najveće favorite za pobedu, a prema predviđanjima kladionica imaju oko 50% šansi da upravo oni odnesu evrovizijski pehar.

Pored Ukrajine, status favorita potvrdile su i Grčka, Norveška i Holandija, kojima se predviđa plasman u deset najboljih.

Međutim, najveće iznenađenje večeri predstavljaju predstavnici Moldavije, kojima do sinoćnjeg nastupa nije predviđan veliki uspeh, a onda su preko noći skočili do 11. mesta na kladionicama. Svojim energičnim nastupom i folklor-rokenrol numerom prodrmali su scenu u prvom polufinalu koje je, može se slobodno reći, bilo dosta monotono, sa većim brojem balada koje liče jedna na drugu.

Neprijatno iznenađenje večeri bila je predstavnica Albanije, koja je provokativnim stajlingom, efektnim nastupom i originalnom numerom skrenula pažnju evrovizijskih fanova pre početka festivala. Međutim, iako je energično otvorila prvo polufinalno veče, nije uspela da se plasira u finale takmičenja.

Naša predstavnica Konstrakta nastupiće u drugom polufinalu, u četvrtak 12. maja pod rednim brojem tri. U ovom trenutku kladionice su joj naklonjene i predviđaju plasman i u finale, ali i u deset najboljih u finalnom skoru.

Nemanja Marinović
Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Jachim Zoomira nedelju 073

Nekrofilija u medijima postoji i zbog vas.

YANXovanje utorkom 18: KOLARIĆU PANIĆU

Kako mi sami sebe znamo da ujebemo i zapletemo, to niko ne ume. I to je apsolutna činjenica. Da, mi sami sebe....

Španski zakon o odsustvu zbog menstruacije prvi takav zakon u Evropi

Španija ima velike šanse da postane prva evropska država koja će pokrivati troškove bolovanja za radnice koje imaju bolove tokom menstruacije.

Novo zahlađenje odnosa Grčke i Turske izvor nestabilnosti

Turska državna novinaska agencija Anadolu, prenela je da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da za njega grčki premijer Kirijakos Micotakis...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još