Pretty Loud: Želimo svetsku turneju!

Pretty Loud, prvi ženski romski bend u svetu nastupio je prošlog vikenda u Beogradu u okviru All girls, All green festivala u Dorćol Platzu. U uživo razgovoru sa Sofijom Dimitrijević u emisiji Zoomer Now istakle su da se bore za ravnopravnost, protiv diskriminacije i nasilja nad ženama.

Koliko vam je važno što baš na ovaj način možete da iskažete svoje stavove?

To nam je jako bitno. Muzika i ples su ono što mi volimo da radimo i Romi su po tome i poznati. Mi se trudimo da kroz muziku i ples pokažemo za šta žene treba da se bore i da im budemo najveća podrška.

Kada ste počele da se bavite muzikom?

Odavno. Pretty Loud je deo Grab-a, to je fondacija za Rome. Sama grupa se formirala odavno, Silvija i Zlata su tu od početka, ali od pre četiri godine smo postale ozbiljna grupa i počele konstantno da se bavimo muzikom i plesom.

Kakve su bile početne reakcije publike u odnosu na reakcije danas?

Vrlo pozitivne. Svi su nas podržavali, a naša najveća podrška su bili porodica, prijatelji i naravno momci iz Graba koji nam mnogo pomažu u svemu što radimo. Imali smo veliku podršku i na samom početku, a sada još veću i to nam je veoma drago.

Koliko vam je važan feedback publike?

Nama je tada srce puno i znamo da smo uradili nešto što nas ispunjava. Najdraže nam je kada nam neko priđe i kada nas pohvali posle nastupa.

Kako izgleda vaše druženje i funkcionisanje u grupi, ima li svađica?

Kao i svaka grupa, ali na kraju nađemo uvek kompromis. Mi svi imamo isti cilj. Naravno da se u grupi devojaka dešavaju razne situacije, ali uvek smo podrška jedna drugoj. Mi smo i privatno drugarice, živimo blizu i dobro se slažemo.

Kakvi su vaši planovi za budućnost?

Imamo planove, ali ne smemo sve još uvek da otkrijemo. Ono što možemo da kažemo jeste da radimo na novim pesmama, želimo da napišemo i našu knjigu i da putujemo, da imamo svetsku turneju.

Da li imate neko posebno mesto koje bi želele da posetite?

Mi mnogo volimo da putujemo! Bile smo u Londonu, na Women of the World festivalu i to nam je bio jedan od većih nastupa koji je ostavio baš veliki utisak na nas.

Celu emisiju Zoomer NOW sa grupom Pretty Loud možete pogledati na našem youtube kanalu

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još