Poznati glumac radi na ulici! Razlog će vas oduševiti (FOTO)

Naravno da je u pitanju klikbejt, ali je toliko važna i lepa stvar da to sebi možemo da dozvolimo.

Danas se na ulicama Beograda, među prodavcima poznatog magazina Lice ulice pridružilo i jedno svima poznato lice. U pitanju je glumac Milan Marić, verovatno najpoznatiji po ulozi Tome Zdravkovića u hit filmu Dragana Bjelogrlića.

Na ovaj način glumac je podržao ulične prodavce ovog magazina, koji već više od decenije obezbeđuje prihod onim članovima društva koji najteže dolaze do posla. Naime, u pitanju je razvijena forma samozapošljavanja za ljude sa margine društva, koji prodajući magazin zadržavaju polovinu prihoda od svakog primerka. Cilj je da se stvore uslovi da ti ljudi mogu da učine nešto za sebe, da ostvare prihod, steknu samopouzdanje i određene veštine, i tako krenu ka samostalnosti.

Foto: LiceUlice, Instagram story

Ukoliko šetate ulicama Beograda ili Novog Sada, ili posećujete manifestacije u ovim gradovima, nemoguće je da ne sretnete nekog od ovih sjajnih ljudi. Danas ste sa njima sreli i Milana Marića, a društvene mreže su preplavile fotografije građana koji su se slikali sa Milanom u prepoznatljivoj uniformi koju nose svi prodavci.

Ovo nije prvi put da je Milan Marić podržao rad magazina. Više puta je putem svojih društvenih mreža pozivao pratioce da kupuju ovaj magazin, a posebno u vreme vanrednog stanja i karantina u prvom talasu korona virusa, kada je usled ovih okolnosti rad prodavaca bio ugrožen.

Hvala Milanu što svoju popularnost koristi na pravi način, za skretanje pažnje na društvena pitanja i inicijative koje olakšavaju egzistenciju onima koji su najosetljiviji i na margini društva.

Ukoliko sretnete prodavce ovog magazina, sa Milanom ili bez njega, kupite magazin. Pored toga što ćete nekome pomoći, dobićete i kvalitetan sadržaj koji je pravo novinarstvo – za razliku od ovog našeg naslova 🙂

A ukoliko želite da na drugi način podržite rad ovog fonda, na ovom linku imate načine kako to da učinite.

Samo solidarno!

Nemanja Marinović
Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još