Postavljen novi bilbord sa pamučnim plućima: za koliko dana će pocrneti?

Grupa građana i građanki “Kreni-Promeni” i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti sinoć su postavili novi bilbord sa pamučnim plućima preko puta Čuburskog parka sa istim ciljem: merenjem zagađenosti vazduha.

Prethodni bilbord postavljen ispred Doma omladine je uklonjen od strane Gradske čistoće i pored posedovanja neophodnih dozvola zbog čega su pomenuta udruženja podnela krivične prijave. Komunalne službe su prvobitno negirale povezanost sa nestankom pamučnih pluća, ali policija poseduje snimak koji dokazuje suprotno navode iz ovih organizacija.

Cilj postavljanja bilborda je skretanje pažnje na Inicijativu “Rešenje za zagađenje” koju je potpisalo preko 57.000 građana i građanki, a njome se zahteva da se sredstva za subvencionisanje kupovine novih vozila koja imaju električni ili hibridni pogon preraspodele na taj način da se podstakne kupovina energetski efikasnijih ložišta za one koji su u lošijoj materijalnoj situaciji (peticiju možete potpisati ovde).

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić i ministarka za zaštitu životne sredine, Irena Vujović kojima je ovaj predlog upućen još uvek na njega nisu konkretno odgovorile.

Na Instagram storijima portala Zoomer možete pratiti svakog dana rezultate zagađenosti vazduha na osnovu podataka AirVisual-a.  

Izvor: Kreni-Promeni

            

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još