Podcast Mladost s2:e7 / Lana Bastašić / Zoomer

U novoj epizodi podcast-a očekuje vas nezaboravno putovanje sa mladom spisateljicom (iako nešto baš ne volimo tu reč ali nemamo prikladnu reč za pisca u ženskom obliku) Lanom Bastašić.

Ko je čitao njen roman „Uhvati zeca“, znamo sigurno da je njen fan ili fankinja, a vi možda ne znate da je upravo taj roman 2019. godine ušao u uži krug izbora za NIN-ovu nagradu.

Ona je heroina, ona je žena koja piše i žena koja piše o ženama i prijateljicama, ona je nešto novo donela na našu balkansku scenu. Sada nam priprema novu zbirku pripovedaka „Mliječni zubi“ koja izlazi 16. decembra!

Znate već da smo u emisiji razgovarale i o pesmi i fotografiji koju nam je poslala, a znate i da vam nećemo otkriti zašto je odabrala ovu pesmu a i zašto baš ovu fotku iz Trsta. Zato, audio zapis je tu, da čujete sve, saznate sve i tražite još.

Podcast Mladost se bavi mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjima nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Voditeljke podcasta su Jana Šarić i Tamara Urošević.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još