Podcast Mladost s2:e6 / Jug Đorđević / Zoomer

Današnji gost podcasta-a je još jedan mladi heroj, i to ne bilo koji već onaj koji se kroz umetnost bori za sebe i svet. Onaj koji pozorište koristi kao „angažovano pozorište“. On je reditelj, Jug Đorđević.

Emisija tradicionalno počinje pitanjem „kako si?“ što je Jug vrlo neobično prokomentarisao sa:

„Negativno, i to je dobra vest. I ovih dana samo želim da sam okružen negativnim ljudima.“

Aludirajući na to da se testirao na koronavirus, da je na svu sreću negativan, i da je ovo vreme ludo i da smo ovu stvarnost zamenili time da želimo oko sebe samo negativne ljude. S obzirom da u ovoj epizodi nismo imali pitanje prethodne gošće za Juga, mi smo ga pitale kako je dobio baš to ime. I, nećemo vam otkriti kako i zašto već poslušajte priču o njegoj mami, rodnom kraju i zašto je Jug-Jug.

Kao i uvek, razgovarale smo i o njegovoj omiljenoj pesmi, i zašto je nju odabrao a vi poslušajte i pesmu i emisiju kako biste videli šta se tu još krije.

Međutim, po prvi put imamo situaciju da imamo a nemamo safe place nekog gosta. Odnosno, vizuelno nemamo prikaz onoga što Jugu predstavlja sigurno mesto, ali rečima Jug to ume da objasni. Pa, na vama je da vidite zašto vas/nas je uskratio fotografije.

Toliko u ovom tekstu, sve o Jugu, njegovom radu i stvaralštvu možete čuti u šestoj epizodi podcast-a #MLADOST.

Podcast Mladost se bavi mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjima nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Voditeljke podcasta su Jana Šarić i Tamara Urošević.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još