Otvorene prijave za programersko takmičenje „Hakaton za srednjoškolce“

Udruženje studenata informatike „FONIS šesti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton za srednjoškolce, 9. i 10. decembra 2023. godine. Takmičenje je namenjeno učenicima svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije koje zanima svet informacionih tehnologija i koji žele da prošire svoja znanja i praktično ih primene.

„Hakaton za srednjoškolce predstavlja programersko takmičenje na kome timovi imaju zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu. Tokom rada, svi timovi će imati i podršku stručnih mentora, koji će biti tu za sva pitanja i nejasnoće, kao i da usmere takmičare. Po isteku vremena za rad, svaki tim će prezentovati svoju ideju i rešenje pred stručnim žirijem. Žiri će na kraju odabrati tri najbolja tima, za koja spremamo i vredne nagrade.“ – navode iz Udruženja studenata informatike FONIS, i dodaju da će se pre samog takmičenja održati i radionice za sve timove koji prođu inicijalnu selekciju. Ove radionice imaju za cilj sticanje novih znanja kod učesnika timova kao i pripremu za sam Hakaton.

„Kroz ovaj projekat želimo da učenicima proširimo pogled na svet informacionih tehnologija i motivišemo njihov dalji razvoj u ovoj oblasti, sve uz opuštenu atmosferu i druženje sa vršnjacima sličnih interesovanja.“ – dodaju predstavnici FONIS-a.

Prijave za učešće na Hakatonu su otvorene od 2. do 16. novembra. Takođe, obaveštenja o Hakatonu možete ispratiti na njihovom Instagram profilu @hakaton_za_srednjoskolce.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još