Od fudbalera ipak nešto! (Zlatno srce)

Fudbaleri reprezentacije Srbije 14.11. uspeli su da se plasiraju na svetsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u Kataru 2022. godine.

U skladu sa izjavom predsednika Vučića, iduće godine u ovo doba bićemo milioneri. Svetsko prvenstvo u fudbalu će se održati između novembra i decembra 2022. godine na nekoliko lokacija, od kojih bi najveća i najmarkantnija bila „novi“ grad Lusail. Stadion u Lusailu je ujedno i najveći fudbalski stadion u ovoj zemlji i ima kapacitet od 80 hiljada ljudi.

Naši orlovi sada mogu odmoriti do 1. aprila, kada ćemo ponovo svi upasti u euforiju jer se upravo tada održava žreb na kome ćemo saznati buduće protivnike.

Neki smatraju da je ovakav rezultat očekivan od ekipe igrača koji igraju u najvećim svetskim ligama i koji zajedno, prema Transfermarkt-u vrede 342 miliona evra. Ipak, mnogi su iznenađeni prvim mestom u kvalifikacionoj grupi A. Nakon velike bitke sa Portugalcima i velikih neizvesnosti koje su pratile naš reprezentativni tim tokom kvalifikacija, najvažnije je da smo uspeli da se plasiramo na svetsko prvenstvo direktno, izbegavši potencijalni baraž.

Ekipu Portugala u martu očekuje plej-of i tada će dobiti novu šansu da se kvalifikuju na svetsko prvenstvo.

15. 11. rano ujutru, Vlada republike Srbije uplatila je obećanih milion evra na račun fudbalskog saveza Srbije. Ovakav potez izazvao je bes dobrog dela javnosti, jer iako smo svi ponosni na svoje momke, nije u redu tako „frljati“ sa milionima. Pogotovo ne onda kada se država kune da nema sredstva za besplatne udžbenike ili za lečenje osoba koje boluju od retkih bolesti.

Ovaj bes su naši fudbaleri srećom prepoznali i rešili su da u potpunosti izvrše moralne dužnosti koje reprezentativni dres sa sobom nosi- taj novac, koji je drugima preko potreban, rešili su da uplate za lečenje bolesne dece. Još uvek nemamo tačne informacije na koju adresu će novac biti preusmeren, ali verujemo da će uraditi najbolju stvar. Ovakav potez inače nije iznenadio, iako o njemu nismo preterano razmišljali ni diskutovali- naši fudbaleri imaju zlatno srce i često učestvuju u humanitarnim akcijama.

Na kraju, ostaje nada da će na nekim od budućih preslišavanja i objašnjavanja taktika koje Predsednik voli da organizuje sa reprezentativcima, upravo reprezentativci moći da preslišaju Predsednika i da mu pruže lekciju o humanitarnosti.

Cover photo: pexels.com

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još