Obama i Springstin u zajedničkom podcast-u o muškosti i očinstvu

Šta povezuje pevača i tekstopisca Brusa Springstina i 44-og američkog predsednika i političara Baraka Obamu? Novi, zajednički podcast.

Naime, ova dva jako uticajna čoveka su udružili snage i odlučili da pričaju o muškosti i očinstvu ali i o temama o kojima se ćuti i sa kojima se skoro svako od nas kad-tad susreo. Prve epizode ovog projekta su prikazane u ponedeljak na Spotify-u, a to je ujedno i prvi Obamin poduhvat u svetu podcasta. Ovaj audio serijal od osam epizoda nosi naziv “Renegades: Born in the Usa” , a u prvoj epizodi koja se zove „Outsiders: An Unlikely Friendship“ dva voditelja obrađuju temu odrastanja u ulozi autsajdera i teškoće uklapanja u okolinu, spominjujući i njhovo prijateljstvo u koje niko u online svetu ne veruje.

Druga epizoda ovog već popularnog serijala, „American Skin: Race in the United States “, je 40-minutni razgovor o trenutnom stanju rase u Americi. Početak razgovora započinje pitanjem: „Kako smo došli do ovde? Amerika je danas podeljena više nego ikada.“ On priča o sukobu koji je nastao pandemijom i rasnom nepravdom u Americi, ali smatra da postoji put ka jedinstvu. Obama dugo opisuje svoj unutrašnji sukob kao predsednik, posebno na temu reparacija, verujući da je politika moralno opravdana, ali politički nemoguća.

„Izgleda da Bruce i ja nemamo puno zajedničkog“, rekao je Obama u video snimku koji prikazuje inserte podcast-a „On je belac iz malog grada u Jersey-u. Ja sam crnac iz mešovite rase, rođen na Havajima. On je rokenrol ikona. Ja nisam toliko kul.“

Obama objašnjava da su on i Brus bili na individualnim putovanjima, i da treba te individualne portage za istinom i smislom da spoje u veću priču o Americi. Intimne razgovore za podcast su vodili u preuređenoj seoskoj kući na Springstenovom imanju.

Kako prenosi Now This, Spotify je ovaj audio serijal opisao kao “seriju razgovora između predsednika Baraka Obame i Brusa Springstina o njihovom životu, muzici i trajnoj ljubavi prema Americi – uprkos svim izazovima”. Pokrenut je u okviru kompanije Higher Ground Productions Barak-a i Michelle Obame, koja je pokrenuta 2018. godine i ima partnerske ugovore i sa Spotify-om i Netflix-om.

 Podcast Michelle Obama bio je prvi podcast koji je pokrenut još prošlog leta u okviru ovog ugovora.

Prve dve episode podcasta možete pogledati ovde.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još