Nova škola / Osmi čas / SEKSUALNO OBRAZOVANJE

PAZISEX!

Jedna od najvažnijih tema za sve mlade ljude, koja nema mesta u zvaničnom obrazovnom sistemu – seksualno i reproduktivno zdravlje.

Šta su polno prenosive bolesti i kako se zaštititi, kako prevenirati neželjenu trudnoću, šta jeste kontracepcija – a šta to nije, i šta nas štiti od koje bolesti… o svim ovim temama govorimo u novoj epizodi NOVE ŠKOLE.

Više informacija možete pronaći na sajtu PAZISEX

Serijal #NovaŠkola nastao je u okviru projekta #Future4Youth.

U ovom projektu, zajedno sa jedanaest partnerskih organizacija iz regiona, koje čine mrežu YMI (Young Man Initiative) zalažemo se za obrazovanje utemeljeno na životnim veštinama, za škole bez nasilja, zdrave stilove života i rodnu ravnopravnost.
YMI je mreža koju okuplja Care International, a projekat Future 4 Youth finansiran je Austrijske agencije za razvoj i OAK Fondacije.

Autori/ke emisije su članovi #BUDIMUŠKO kluba uz podršku Milene Bogavac, Nemanje Marinovića i Nikole Vasića.

U ovoj epizodi u gostima su nam alumnista Budi muško kluba Vladan Macura u uvodnom času, najbolja učenica Dušica Marković, pomoćnica direktora „Grafičko-medijske škole” u Beogradu, i u zadnjoj klupi izvršni direktor organizacije „Potent” Bratislav Prokić.

A šta mladi misle na ovu temu i da li im je potrebno da se o tome priča u školi – govore učenici u okviru našeg „velikog odmora”.

Serijal #NovaŠkola emitovaće se svakog poslednjeg dana u mesecu!

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Zašto britanska vlast želi da šalje azilante u Ruandu?

Dana 14. juna 2022, prvi avion sa azilantima iz Ujedinjenog Kraljevstva trebalo je da poleti za Kigali, glavni grad Ruande. Taj let...

Hoće li Džulijan Asanž biti izručen SAD? Takva sudbina čini se sve bliža

Nakon skoro sedam godina provedenih u ekvadorskoj ambasadi i više od tri godine u zatvoru A kategorije u Londonu, deluje da će...

Leksikon s2:ep20 / Jovana Nikolić

Poželeti da saznaš životnu priču ponekad podseća na nemoguću misiju. Leksikon je te nemoguće misije pretvarao u moguće. Barem iz dosadašnjeg iskustva. 

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još