Nova škola / Osmi čas / SEKSUALNO OBRAZOVANJE

PAZISEX!

Jedna od najvažnijih tema za sve mlade ljude, koja nema mesta u zvaničnom obrazovnom sistemu – seksualno i reproduktivno zdravlje.

Šta su polno prenosive bolesti i kako se zaštititi, kako prevenirati neželjenu trudnoću, šta jeste kontracepcija – a šta to nije, i šta nas štiti od koje bolesti… o svim ovim temama govorimo u novoj epizodi NOVE ŠKOLE.

Više informacija možete pronaći na sajtu PAZISEX

Serijal #NovaŠkola nastao je u okviru projekta #Future4Youth.

U ovom projektu, zajedno sa jedanaest partnerskih organizacija iz regiona, koje čine mrežu YMI (Young Man Initiative) zalažemo se za obrazovanje utemeljeno na životnim veštinama, za škole bez nasilja, zdrave stilove života i rodnu ravnopravnost.
YMI je mreža koju okuplja Care International, a projekat Future 4 Youth finansiran je Austrijske agencije za razvoj i OAK Fondacije.

Autori/ke emisije su članovi #BUDIMUŠKO kluba uz podršku Milene Bogavac, Nemanje Marinovića i Nikole Vasića.

U ovoj epizodi u gostima su nam alumnista Budi muško kluba Vladan Macura u uvodnom času, najbolja učenica Dušica Marković, pomoćnica direktora „Grafičko-medijske škole” u Beogradu, i u zadnjoj klupi izvršni direktor organizacije „Potent“ Bratislav Prokić.

A šta mladi misle na ovu temu i da li im je potrebno da se o tome priča u školi – govore učenici u okviru našeg „velikog odmora”.

Serijal #NovaŠkola emitovaće se svakog poslednjeg dana u mesecu!

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

GLAS MLADIH s1:e3 / Ljubica Mandić / ZOOMER

Šta je ono što VAS pokreće? Znamo da na ovo pitanje ne postoji lak odgovor,...

Andreja Stanković: Zašto je meni aktivizam važan?

Andreja ima 24 godine i dolazi iz Sremske Mitrovice. Aktivizmom je počela da se bavi u Centru E8, kroz inicijativu #IdeGlas. Pitali...

Budućnost za mlade: Kojim vrednostima nas uči sadašnji obrazovni sistem?

Stručni skup pod nazivom „Budućnost za mlade“ održan je u četvrtak 25. maja u Dorćol Platz-u u Beogradu, na kome su se okupila...

Budućnost za mlade: Koliki je zaista generacijski jaz?

Stručni skup pod nazivom „Budućnost za mlade“ održan je u četvrtak 25. maja u Dorćol Platz-u u Beogradu, na kome su se...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još