Postanite koautorke „Devojčica“!

Reflektor Teatar priprema novu sjajnu predstavu, a sve devojčice koje su zainteresovane mogu da se oprobaju u ulozi glumica i koautorki ovog ostvarenja.

Deset devojaka imaće priliku da se oprobaju u radionicama, glumi, pevanju, koreografijama, ali i da svojim iskustvima doprinesu razvoju predstave.

Poziv devojkama prenosimo u celosti:

!!! REFLEKTOR TEATAR raspisuje AUDICIJU !!!

za glumice i ko-autorke u dokumentarnoj predstavi

D E V O J Č I C E

Prethodno glumačko iskustvo – nije potrebno!

Iskustvo u bavljenju muzikom, pevanjem ili plesom – nije neophodno, ali je poželjno!

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Devojke i mlade žene, uzrasta od 18-26 godina, koje žive na teriroriji Beograda.

Bez obzira na to u koju školu ideš i šta studiraš, bez obrira na to da li si ranije išla na časove glume, ako želiš da učestvješ u radu na pozorišnoj predstavi, čija je tema odrastanje devojčica i devojaka, ovde i danas- PRIJAVI SE!

KAKO IZGLEDA AUDICIJA?

Ukoliko si zainteresovana, upiši se u naš LEKSIKON.

Upisivanje u leksikon je prijava za audiciju. Rok za prijavu je 10. jun 2022.

Devojke koje pošalju najzanimljivije prijave, biće pozvane u drugi krug audicije.

Drugi krug audicije, zamišljen je kao neformalni razgovor sa ekipom Reflektor teatra.

Nakon toga, biramo DESET DEVOJAKA koje će biti glumice i ko-autorke ove predstave.

Važna napomena: Sve devojke koje se upišu u leksikon, dobiće priliku da učestvuju u edukativnim radionicama, vezanim za rodnu ravnopravnost i ženska prava.

KAKO IZGLEDA PROCES RADA NA PREDSTAVI?

U periodu od juna do oktobra, 2023. ekipa predstave će se sastajati na radionicama, predavanjima, glumačkim, muzičkim i koreografskim probama. Tekst predstave, nastajaće kroz proces, u odnosu na iskustva, priče i zapažanja, svih članica ekipe. Predstava će sadržati originalne songova, zbog čega malu prednost na audiciji imaju muzikalne devojke, one koje znaju da pevaju ili da sviraju neki instument. Pošto se važan deo procesa rada na predstavi, temelji i na zajedničkom smišljanju teksta, prednost imaju i devojke zainteresovane za pisanje, društvene nauke i aktivizam. Premijera predstave, zakazana je za 11. oktobar 2022 – Međunarodni dan devojčica. Nakon premijere u Beogradu, predstava će biti izvedena u Novom Sadu, Šapcu, Kraljevu, Boru i Vranju.

ŠTA JOŠ TREBA DA ZNAŠ, PRE NEGO ŠTO SE PRIJAVIŠ?

Predstava „Devojčice“ deo je projekta „Supergirls“ koji su podržali Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) i Evropska unija u okviru programa “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”. Nosilac projekta je organizacija Centar E8 iz Beograda,

a partnerske organizacije u implementaciji su: SOS ženski centar, Novi Sad; NVO Svetlost, Šabac; Grupa Grupa, Kraljevo; KOKORO, Bor i NVO “Naš svet, naša pravila” iz Vranja.SHARE

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još