Nikola Voštinić: Pozorišno iskustvo van granica naše zemlje

LIBERTY EU je uzbudljiv međunarodni umetnički program koji istražuje i slavi slobodu. Predvođen ArtReachom i sufinansiran od strane programa Kreativna Evropa Evropske unije, ovaj projekt okuplja 12 kulturnih partnera iz 10 evropskih zemalja, partnere sa strašću i predanošću. Tokom tri godine umetnici su imali priliku da posete mnoge zemlje, uče i upoznaju se kroz umetnost. Nikola Voštinić, umetnik iz Srbije imao je priliku da poseti Sloveniju tokom projekta Liberty EU.

Zašto i kako si se prijavio za Liberty EU callout?

Na Liberty Project prijavio sam se zahvaljujući kolegama iz Reflektor Teatra, u želji da steknem iskustvo i znanje iz područja pedagogije izvan granica svoje zemlje.

Koja te je organizacija ugostila i šta ste tamo radili?

Centar E8 iz Beograda i Kaleidoskop iz Ljubljane. Moja kolegica Živa Selan iz Slovenije i ja zajedno smo osmislili program za polaznike mlađe od 15 godina. Naglasak je bio na vežbanju koncentracije i poverenja, a sve kroz telesne improvizacije.

Šta vam je bilo najimpresivnije?

Najveći dojam ostavili su oni koji su bili spremni da se vežu i dele sa drugima, da sebi dopuste greške i jačaju svoju intuiciju u grupnim zadacima.

Jeste li naučili nešto novo? Preporučujete li ovo iskustvo?

Nakon ovog iskustva moja volja za radom s decom postala je još veća i toplo bih preporučio ovaj program svim svojim kolegama koji žele da prošire svoje iskustvo i upoznaju neke nove ljude koji će ih promeniti i pružiti im priliku za razmenu znanja o pozorištu.

You can meet the Liberty EU programme and see artist portfolios on the official site http://liberty-eu.com/.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još