Neverovatno pozorišno iskustvo Aleksandre Arizanović

LIBERTY EU je uzbudljiv međunarodni umetnički program koji istražuje i slavi slobodu. Predvođen ArtReachom i sufinansiran od strane programa Kreativna Evropa Evropske unije, ovaj projekt okuplja 12 kulturnih partnera iz 10 evropskih zemalja, partnere sa strašću i predanošću. Tokom tri godine umetnici su imali priliku da posete mnoge zemlje, uče i upoznaju se kroz umetnost. Aleksandra Arizanović, umetnica iz Srbije imala je priliku da poseti Sloveniju tokom projekta Liberty EU.

Zašto i kako si se prijavila za Liberty EU callout?

Godinu dana pre mene moj prijatelj i kolega je učestvovao u istom projektu i preneo mi je toliko sjajne utiske da me je to motivisalo da se i sama prijavim ove godine.

Koja te je organizacija ugostila i šta ste tamo radili?

Preporučio me je Centar E8 iz Beograda, a ugostio Kaleidoskop iz Ljubljane. Vodila sam dve plesne radionice za decu, što je bilo neverovatno iskustvo. Deca su bila jako talentovana i inspirisala me je njihova želja za plesom. Takođe sam učestvovala i na radionici swing plesa, što mi je bilo pravo osveženje. I naravno pozorišne predstave koje sam gledala u toku festivala su bile izvrsne i vrlo inspirativne.

Jeste li naučili nešto novo? Preporučuješ li ovo iskustvo?

O, naučila sam puno o svom telu i načinu na koji mogu raditi s drugima i pomoći im da napreduju na polju umetnosti. Definitivno bih ponovila ovo iskustvo! Upoznala sam puno sjajnih, kreativnih ljudi i imala sa njima neverojatne razgovore o životu i umetnosti.

You can meet the Liberty EU programme and see artist portfolios on the official site http://liberty-eu.com/.

Fotografije u tekstu i naslovna fotografija: Stanko Đalić

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još