„Ne znam da l’ sam dobro, al’ znam da nisam loše”

Promocija knjige „Sutra će biti bolje/danas je bolje“ spisateljice Marije Mijatović, održana je nedavno na Topličinom vencu, u intimnom krugu porodice, prijatelja i poslovnih saradnika.

Diplomirana novinarka, frilenserka i profesorka engleskog jezika, Marija Mijatović je izdala svoj prvenac u književnom svetu. Naziv je osmišljen prema zaključcima na početku i kraju pisanja, prateći tok misli mlade autorke. Sastavljena od 20 priča, ova knjiga je već dobila pohvale savremenih pisaca poput Stefana Mihajlovskog i Nenada Pipera.

O svojim počecima, kako života tako i pisanja, spisateljica govori u svom autobiografskom delu, kojim želi da podeli s publikom normalizovanje mentalnog posrnuća i procesa upoznavanja sebe.

Nadam se da će ova knjiga uspeti barem jednoj osobi da pomogne, kao što je meni neizmerno pomogla”, rekla je Marija.

Knjigu je pisala godinu dana, deleći sve lekcije koje je naučila tokom jednog od najburnijeg perioda života. Susrevši se s depresijom, epidemijom virusa Covid19, gubitkom člana porodice i sebe, upućuje svoje čitaoce u načine borbe koje su kod nje više ili manje uspevale.

Prošle godine sam doživela burnout koji me je povukao u depresiju. U tim trenucima, sve moje misli bile su loše”, navela je opisujući fabulu.

Rečenica koja se istakla među mnogim iz knjige je „Ne znam da l’ sam dobro, al’ znam da nisam loše”. Ona je, po rečima autorke, dovoljna da se podnese stvarnost dok ne kažemo „danas je bolje”.

Knjiga se može kupiti preko umetničke Instagram stranice autorke @flanerove.price

Naslovna fotografija: privatna arhiva

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još