Metallica predstavlja 12. studijski album „72 Seasons“

Nakon nekoliko otkrivenih singlova, među kojima su numere Lux ÆternaScreaming SuicideIf Darkness Had A Son“ 72 SeasonsMetallica konačno predstavlja svoj 12. studijski album pod nazivom 72 Seasons! Izdanje opisano kao celovečernja zbirka novog materijala donosi 12 pesama sveukupnog trajanja više od 77 minuta.

„72 sezone. Prvih 18 godina naših života formiraju naše pravo i lažno ja, koncept onoga što su nam roditelji rekli o tome ko smo. Smatram da je najzanimljiviji deo čitave priče kontinuirano proučavanje tih temeljnih uverenja i načina na koji ona utiču na našu percepciju današnjeg sveta. Veliki deo našeg iskustva u odraslom dobu predstavlja rekonstrukciju ili reakciju na proživljeno u detinjstvu – ili smo zatvorenici detinjstva ili se oslobađamo tih okova. To nosimo sa sobom“, izjavio je frontmen benda James Hetfield.

Foto: universalmusic.rs / Tim Saccenti

Muzičku produkciju potpisuje Greg Fidelman zajedno sa Hetfieldom i bubnjarem benda Larsom Ulrichom, a uz CD, LP i digitalno izdanje, dostupan je i ekskluzivni crni vinil, kao i kolekcionarske verzije u ograničenim količinama.

Metallica će novo izdanje koncertno promovisati na velikoj svetskoj turneji pod nazivom „M72“,koja će obuhvatati veliki deo 2023. i 2024. godine. Zanimljivo je to što će u svakom najavljenom gradu svirati dve večeri zaredom i to sa posebno kreiranim setlistama.

Naslovna fotografija: universalmusic.rs / Tim Saccenti

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još