Kritična masa iz Kule se udružuje sa Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front

U sklopu prerastanja pokreta Ne davimo Beograd u partiju Zeleno-levi front, koja će delovati na nacionalnom nivou, potpisan je memorandum o saradnji sa lokalnom organizacijom iz Kule, GG Kritična masa, objavio je pokret Ne davimo Beograd.

Zajednička izgradnja partije je nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, regionalnu autonomiju, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo”, rekao je Robert Kozma, narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba. 

Drago nam je što je veći broj autentičnih lokalnih organizacija širom Srbije odlučio da zajedno sa nama krene u formiranje partije na nacionalnom nivou. Kritična masa je dokazani borac za javni interes u Kuli i regionu. Verujem da ćemo zajedničkim naporima i radom uspeti da se izborimo za demokratizaciju naše zemlje, zdravu životnu sredinu i solidarno društvo”, rekao je koordinator za razvoj pokreta Ne davimo Beograd, Stefan Tasić.

Politička organizacija Kritična masa od 2018. godine deluje kao lokalni pokret, ali vremenom, organizacija je dva puta učestvovala na lokalnim izborima gde je zabeležila uspešne rezultate, pozicionirajući se kao najveća opoziciona snaga na lokalnom nivou. S obzirom na potrebe daljeg političkog delovanja na pokrajinskom i nacionalnom nivou, Kritična masa je odlučila da se zajedno sa ostalim partnerskim organizacija okupljenih oko Ne davimo Beograd udruži u partiju na nacionalnom nivou”, izjavio je Rade Obradović u ime UG Kritična masa

Partija Zeleno-levi front, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo i udruživanjem sa drugim lokalnim organizacijama. Partija će biti baziranja je na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd. 

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još