Kada se spoje džez i rap

Bvana i Džezeri iz Lagune otvorili su novu sezonu Balkanrock Sessions-a, a njihov nastup možete pogledati na Youtube kanalu Balkanrocka. 

Nikola Ćosić, poznatiji kao Bvanaman ili Bvana, svoju karijeru na srpskoj hip-hop sceni započeo je 2000. godine kao deo grupe Little Nasty Gremlins (LNG). Po rasformiravanju grupe LNG, započinje solo karijeru pesmom “Ja sam Bvana”, a u isto vreme počinje da sarađuje sa Juice-om kome je bio gost na njegovom debi albumu “ Hip Hopium Vol 1.” Snimanje prvog samostalnog albuma, pod nazivom „Ko je krao jogurt“, započeto je 2004. godine, međutim Bvana odlazi u Ameriku na školovanje čime pauzira objavu albuma na tri godine. Od tada aktivno radi na muzičkoj sceni, često i u saradnji sa drugim izvođačima kao što su Mikri Maus, Lider, Juice, Struka, Bad Copy, Žuti, Smoke Mardeljano i mnogi drugi.

Od samog početka karijere, Bvanu je odlikovala sposobnost da sarađuje sa različitim izvođačima, a da ni jednog trenutka ne ugrozi ili kompromituje sopstveni stil. To je dovelo do saradnje sa punk grupom Drtine sa kojom je izbacio live album 2010. godine, kasnije od tog spoja nastaje novi bend po nazivom Bvana iz Lagune i Neznani junaci. Nakon devet samostalnih izdanja, Bvana je na jesen prošle godinje objavio i deseti studijski album ,,Zelena glava i magični kamičak“ gde gostuju regionalna aktuelna imena sa hip hop scene.

Sada, na Balkanrock Sessions Youtube kanalu, Bvanu možete poslušati u sasvim novom i jedinstvenom jazz-rap spoju sa Džezerima iz Lagune. Njihov nastup možete gledati u bilo kom trenutku na Youtube, a pored njih očekuju se i nastupi izvođača kao što su Ploho, Romano Nervoso, Turbo Trans Turisti, Sharks Snakes and Planes, Random i Northern Revival.

Balkanrock Sessions posvećen je pružanju najboljeg audio-vizuelnog doživljaja i uvereni smo da će ova sezona biti najbolja do sada. Svi naši koncerti su besplatni i dostupni na YouTube, tako da vas pozivamo da se pretplatite (subscribe) i pridružite zajednici ljubitelja muzike.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još